Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Suviseurakenttänä koko Suomi ja maailma — virtuaalinen seurakenttä avataan tänään

 

Suviseurat oli tarkoitus järjestää tällä alueella Reisjärvellä. Kuva: Suviseurat

– Suviseurojen viestintätoimikunnassa virisi keväällä ajatus virtuaalisesta seurakentästä, kun tuli päätös, ettei suureen yhteiseen kokoontumiseen ole mahdollisuutta, toimikunnan varapuheenjohtaja Ville Laitila kertoo.

Laitilan mukaan virtuaalisen seurakentän tavoitteena on mahdollistaa ihmisten kohtaamisia, joilla on yleensä seuroissa tärkeä merkitys.

Kesän 2021 suviseurakenttä sijaitsee juuri siellä, missä lähetystä kuunteleva ja katseleva seuravieras kulloinkin sattuu olemaan.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Virtuaalisen suviseurakentän ideana on, että kuka tahansa voi ottaa kuvan omasta seurapaikastaan ja lähettää sen terveisten kera Suviseurojen nettisivuilta löytyvän lomakkeen avulla. Lähettäjä merkitsee lomakkeelle Suomesta maakunnan tai ulkomailta valtion, jonka alueella kuva on otettu, Laitila kuvailee ideaa.

– Tänä vuonna seurakenttänä on koko maailma. Se voi olla kotona, yhteisissä pihasuviseuroissa, leirintäalueella, luonnossa, sairaalavuoteessa. Juuri siellä, missä kuulija sattuu kulloinkin olemaan. Rohkaisen kaikkia lähettämään kuvia ja terveisiä. Tarjolla on vain hyviä paikkoja. Jokainen pääsee niin lähelle keskuskenttää kuin haluaa, Laitila vinkkaa.

Virtuaalinen seurakenttä avautuu kenttäsuviseurojen tapaan keskiviikkona 30.6. ja sulkeutuu maanantaina 5.7. seurojen päätyttyä. Sen jälkeen kuvat poistetaan eli kenttä tyhjenee. Tietoturvasyistä kaikki kuvat tarkistetaan ennen julkaisemista.

– Kuvan lähettäjän on merkittävä lomakkeeseen, että hänellä on lupa kuvan julkaisemiselle. Tämä on tärkeä tieto varsinkin, jos kuvassa on ihmisiä, Laitila korostaa.

Reisjärven Suviseurat järjestetään radiossa ja verkossa 2.–5.7.2021. Linkki kuvaterveisten lähettämiseen löytyy tästä linkistä.