Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Suvi ja runo hehkuvat viikonloppuna Vivamossa

 

– Viime kesän suuri suosio rohkaisi järjestämään suven ja runon siivittämän tapahtuman uudestaan

Suven ja runon hehkua -tapahtuma järjestetään tulevana viikonloppuna 19.-20.7. Lohjan Vivamossa viime kesän suuren suosion siivittämänä. Kahtena päivänä kuullaan runsaasti uusia sävellyksiä eri runoilijoiden teksteihin. Esiintyjinä on myös useita nuoria runouden tulkitsijoita.

Tapahtuman aluksi kokoonnutaan Niilo Rauhalan runojen lähteille teemalla Näen mitä haluan nähdä. Luvassa on ennen julkaisemattomia lauluja Anna-Maija Raittilan runoihin. Laulut on säveltänyt Anne Federley. Konsertissa Raittilan tekstejä tulkitsevat säveltäjän lisäksi Markus Lajunen, saksofoni, Ilona Rimpilä, kontrabasso, Pete Rimpilä, piano ja Esko Turpeinen, rummut.

Myös Vivamon Hiljaisuuden puutarha on runouden näyttämönä. Siellä kuullaan eri runoilijoiden kesäisiä runoja teemalla Suven hehkua.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Turkulainen kevään ylioppilas Niilo Rantala on säveltänyt kokoelman lauluja Saima Harmajan runoihin. Pienoisteoksessa Saima Saara Palmujoki laulaa Rantalan säveltämiä lauluja ja Justiina Mäenpää lukee Saima Harmajan runoja.

– Harmajan teksti on puhdasta. Sitä ei tarvitse etsiä eikä analysoida. Sen vain kuulee, nuori säveltäjä lupaa.

Ihmeellinen päivä -konsertissa esiintyvät Toni Edelmann ja Anna-Mari Kaskinen. Toni Edelmann laulaa Kaskisen runoihin säveltämiään uusia lauluja.

Lauantai-illassa kuullan toiverunojen ilta, jossa saa esittää tai toivoa toiverunonsa. Runoja lausuvat Rami Laaksonen, Leena Lehtinen, Toini Turunen ja Ari Laitinen. Päivä päättyy musiikilliseen iltarukoukseen.

Sunnuntaiaamuna kokoonnutaan hengellisen runouden äärelle teemalla Isäni valtakunta. Runoja esittävät Toini Turunen ja Ari Laitinen. Teemaan johdattelemassa ovat myös Anna-Mari Kaskinen sekä Matti ja Taru Kolehmainen.

Tapahtuma päättyy Suven ja runon messuun, jossa saarnaa runoilija Raila Mantere, liturgina on Tuomo Mantere. Musiikkia esittää Jasmin Mönkkönen, viulu.

Lisätietoja tästä linkistä.