Rauhan Sanan Suvijuhlia vietetään Ylitorniolla

 

Lähetysyhdistys Rauhan Sanan Suvijuhlat järjestetään 18.–20. heinäkuuta Ylitorniolla teemalla ”Maa, maa, maa! – Kuule Herran sana!”. Apostolien päivä osuu kyseiselle viikonlopulle, ja innoittaa Ylitornion kirkkoherra Matti Salmista pohtimaan uskomisen vapautta Suvijuhlaohjelmassa: ”Aina ei ole voinut kokoontua rauhassa rukoilemaan, julistamaan, laulamaan hengellisiä lauluja tai viettämään ehtoollista.”

”Meillä on vapaus kokoontua, vapaus uskoa ja vapaus julistaa. Olemmeko rohkeita ja käytämmekö vapauttamme hyväksi? Saamme elää uskonnonvapauden ja suvaitsevaisuuden keskellä, olkaamme siitä kiitollisia Jumalalle. Hän on antanut meille vielä aikaa. Sana kutsuu meitä rohkeasti uskomaan synnit anteeksi ja elämään uskoa todeksi arjessa”, Matti Salminen kirjoittaa.

Salmisen lisäksi Suvijuhlilla ovat mukana muun muassa Ylitornion Rauhan Sanan puheenjohtaja Kalevi Rantatorikka, kirkkohistorian professori Jouko Talonen ja Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Lähetysyhdistys Rauhan Sana kuuluu lestadiolaiseen herätysliikkeeseen. Sillä on lähetystyötä Virossa ja Venäjällä. Yhdistys julkaisee Rauhan Sana -lehteä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie