Suomen Raamattuopiston Säätiön yt-neuvottelut päättyivät – toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen: ”Tämä on ollut yksi vaikeimpia ratkaisuja historiassamme”

 

Suomen Raamattuopisto sijaitsee Kauniaisissa.

Säätiön ja tytäryhtiön hallitukset ovat eilen päättäneet, että talouden tervehdyttämiseksi henkilöstöä vähennetään eläkejärjestelyjen, osa-aikaistamisten ja irtisanomisten kautta.

Suomen Raamattuopiston Säätiössä (SROS) helmikuun alussa alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Alun perin vähennystarve oli 11-14 henkilötyövuotta. Valtaosa vähennystarpeesta pystyttiin ratkaisemaan eläkejärjestelyjen ja osa-aikaistamisen keinoin. Neuvottelujen päätteeksi jouduttiin irtisanomaan kolme henkilöä.

– Olemme pyrkineet henkilöstön kanssa käyttämään kaikki keinot, jotta saavuttaisimme mahdollisimman hyvän ratkaisun vaikeassa tilanteessa, sanoo SROS:n toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

Jalohaukat leiri vko 2

– Nyt tehtyjen vaikeiden ratkaisujen jälkeen mahdollisuutemme taloutemme tasapainottamiseen ovat selvästi paremmat.

Vähennykset kohdistuvat kaikkiin toimintoihin

Vähennykset kohdistuivat koko Suomen Raamattuopiston Säätiön ja sen tytäryhtiöiden toimintoihin. YT-neuvottelut ovat osa prosessia, jolla on korjattu Suomen Raamattuopiston Säätiön vuosia jatkunutta talouden alijäämää.

-Tahdomme kiittää kaikkia, niin työmme ystäviä kuin henkilökuntaa esirukouksesta ja kaikesta siitä tuesta, jota olemme saaneet taloudellisesti vaikeiden aikojen keskellä, Lauri Vartiainen kiittää.

-Tämä on ollut yksi vaikeimpia ratkaisuja historiassamme. Tähän kuitenkin päädyttiin, jotta voisimme vastuullisesti kehittää Raamattuopiston työtä. Osallistumalla toimintaamme jokainen voi osaltaan tukea ensi vuonna 80-vuotiasta Raamattuopistoa sen hengellisen tehtävän täyttämisessä myös tulevaisuudessa.