Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Suomen ensimmäinen maksuton terapiapuhesivusto avattu – tarjolla kymmeniä ammattilaisten puheita

 

Toivonpuheita.fi -sivuston perustajat ovat Veronika Mäki ja Lauri Nurminen.

Suomen ensimmäinen ilmaisia terapiapuheita tarjoava internet-sivusto avattiin tänään. Toivonpuheita.fi -sivustolta löytyy eri terapeuteilta kymmenittäin puheita, jotka ovat tarkoitettu auttamaan erilaisissa kriiseissä olevia ihmisiä.

Toivonpuheita.fisivuston puhujina on kristittyjä terapeutteja ja kirjailijoita: Seppo Jokinen, Anna-Liisa Valtavaara, Saara Kinnunen, Petri Välimäki, Päivi Niemi, Salme Blomster, Hanna Ranssi-Matikainen, Jorma Kalajoki ja Hanna Kiviniemi. Lisäksi sivustolta löytyy paljon muuta tukea, muun muassa linkkejä terapeutti- ja vertaistukisivustoihin sekä rauhoittavia luonnonääniä.

Toivonpuheita.fi -sivuston tarkoituksena on tavoittaa ihmisiä, jotka eivät tiedä mistä hakea apua tai, jotka tarvitsevat ymmärrystä ja tukea omaan kriisiin. Sivusto pyrkii olemaan avuksi näille ihmisille tarjoten terapeuttisia puheita, joiden aiheina ovat muun muassa masennus, uupumus, parisuhdeongelmat, avioero, riippuvuudet, pelot jne. ”Haluamme auttaa ihmistä, joka ei jaksa nousta sängystä tai edes lukea. Ihminen voi kuunnella sivustolla olevia puheita, vaikka sängyssä silmät kiinni maaten tai bussissa matkapuhelimen kautta” sanoo sivuston perustajajäsen Lauri Nurminen.  Toinen perustajajäsenistä Veronika Mäki jatkaa ”Meille on myös tärkeää, että puheet eivät profiloidu vain yhteen tai kahteen eri puhujaan vaan monipuoliseen joukkoon alan ammattilaisia. Tarkoitus ei ole silti olla korvike terapialle vaan olla yksi tärkeä askel toipumisen tiellä”.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Askelma ry on vuonna 2010 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea kriisitilanteissa olevien, mielenterveysongelmaisten ja muiden vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä edistää heidän elämänlaatuaan. Avun tarve on suuri. Suomessa on vuositasolla Suomen Psykologiliiton mukaan noin miljoona henkilöä, jotka käyttävät Kelan korvaamia psyykenlääkkeitä, ja pelkästään masennuslääkkeitä käyttää noin 400 000 suomalaista.

Juttuun lisätty tiedot Askelma ry:stä ja terapeuttien ja kirjailijoiden nimet 6.4. klo 12.18.