Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Suomalaiset piispat vierailevat Roomassa

 

Tampereen piispa Matti Repo ja katolisen kirkon piispa Teemu Sippo SCJ osallistuvat Pyhän Henrikin muistopäivän messun toimittamiseen 19. tammikuuta Roomassa. Ekumeenisen perinteen mukaan messu järjestetään Santa Maria sopra Minervan kirkossa, jossa on Suomen kansalliskappeli.

Mukana ovat myös Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri Heikki Huttunen, katolisen kirkon pastori Zenon Strykowski SCJ sekä teologisten asiain sihteeri Tomi Karttunen kirkon ulkoasiainosastolta. Messu järjestetään Ekumeenisella rukousviikolla, jonka tapahtumiin suomalaiset vieraat osallistuvat.

Matkan aikana suomalaiset tapaavat paavi Benedictus XVI:n ja vierailevat Kristittyjen ykseyden edistämisen neuvostossa. Ohjelmaan kuuluu myös Suomen Rooman suurlähettilään Petri Tuomi-Nikulan tapaaminen sekä ehtoollisjumalanpalvelus yhdessä Rooman evankelis-luterilaisen seurakunnan kanssa.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Suomen luterilaisten ja katolilaisten yhteisestä Pyhän Henrikin messusta on tullut kristittyjen ykseyden rukousviikon keskeinen tapahtuma. Piispanmessuna sitä on vietetty vuodesta 1985. Ensimmäinen suomenkielinen jumalanpalvelus Roomassa pidettiin itsenäisyyspäivänä vuonna 1943. Piispa Henrik on keskiajalla nimetty Suomen suojeluspyhimykseksi. Häntä luonnehditaan uskon opettajaksi ja marttyyriksi. Piispa Henrik eli 1100-luvulla.