Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Suomalainen lähetyskoulutuskirja swahiliksi

 

Arto Hämäläinen on Euroopan Helluntaiyhteisö PEF:n puheenjohtaja.

Suomen helluntailiikkeen kumppanikirkot Itä-Afrikassa ovat edistyneet oman lähetystyön aloittamisessa harppauksin. Suurin osa läheteistä suuntaa muihin Afrikan maihin, mutta muillakin mantereilla on jo käyty tunnustelemassa.

Helluntaiseurakuntien lähetysjärjestön Fida Internationalin emeritustoiminnanjohtaja Arto Hämäläisen lähetyskoulutuskirja Päämääränä kasvu – lähetystyön perusteet (Fida, Aikamedia) ja siihen liittyvät työkirjat julkistettiin swahilinkielisenä laitoksena maaliskuun lopussa Keniassa.

Julkistus tapahtui Fida Internationalin ja Suomen helluntailiikkeen Itä-Afrikan kumppanikirkkojen alueellisessa lähetyskoulutuksessa Nairobissa. Tapahtuma kokosi lähes 20 kirkkokunnanjohtajaa ja lähetysvastaavaa kuudesta Itä-Afrikan maasta. Kyseessä oli jo kolmas Itä-Afrikassa järjestetty vastaava seminaari.

Kotimaa Neliöb. 27.3.-2.4.

Afrikasta pian Meksikoon?

Kouluttajina tapahtumassa toimivat Arto Hämäläinen, Fidan aluejohtaja Ari Joensuu ja järjestön Itä-Afrikan lähetystoimintojen aluepäällikkö Päivi Tuokkola.

Päivi Tuokkolan mukaan kumppaniyhteisöt ovat ottaneet pitkiä askeleita kohti oma-aloitteista lähetystyötä.

– Esimerkiksi Tansaniasta on jo lähetetty naapurimaihin omia lähettejä, ja onpa eräs pariskunta käynyt pari tunnustelumatkaa Meksikossakin.

Ugandassa puolestaan on levitetty lähetysnäkyä nuorison keskuudessa sekä evankelioitu ja autettu Etelä-Sudanista tulleita pakolaisia Pohjois-Ugandan leireillä.

– Muutamat kumppanikirkkomme ovat myös jo perustaneet lähetysosaston ja valinneet sekä kansallisen että alueelliset lähetysvastaavat, jotka vievät lähetystietoutta ja -innostusta eteenpäin.

Arto Hämäläisen kirja on julkaistu myös muun muassa englanniksi, arabiaksi, espanjaksi ja vietnamiksi.