Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Sudan vapautti tsekkiläisen avustustyöntekijän

 

20 vuoden vankeustuomio kumottiin.

Sudanissa vangittu tsekkiläinen avustustustyöntekijä Petr Jasek on päässyt vapaaksi. Hän sai aiemmin 20 vuoden vankeustuomion vakoilusta ja sotimisesta Sudanin valtiota vastaan.

Christianity Todayn mukaan nyt mies on paitsi vapautettu ja päässyt kotimaahansa myös saanut korkea-arvoisen pahoittelun.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Presidentti on pyytänyt anteeksi Tsekin kansalaiselta Petr Jasekilta hyvien Sudanin ja Tsekin välisten suhteiden nimissä, totesi Sudanin ulkoministeri Ibrahim Ghandour.

Jasekin kanssa yhtä aikaa pidätetyt kaksi sudanilaista kristittyä ovat sen sijaan yhä vankilassa. Eri ihmisoikeusjärjestöt seuraavat heidän tilannettaan ja pyrkivät vaikuttamaan siihen.

– Nämä miehet ovat yhä huippuvartioidussa vankilassa, vaikka todisteet heitä vastaan ovat niin heikkoja, että juttua ei tarvitsisi edes käsitellä oikeudessa, huomauttaa Sudanissa toimiva Christian Solidarity Worldwiden edustaja Mervyn Thomas.

Petr Jasek on toiminut 16 vuotta Marttyyrien ääni -järjestön Afrikan-aluejohtajana. Pidätyshetkellään joulukuussa 2015 hän oli Sudanissa auttamassa paikallisia kristittyjä.