Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Stig Kankkonen: ”Hajoaminen lähellä, jos kirkossa ei suvaita kaikkia”

 

KUUNTELE KLIPPI. Ilman aitoa suvaitsevaisuutta ja ymmärtämisen yrittämistä mennään riidelleen eteenpäin. Siihen hukkaantuu energiaa, tulee negatiivista julkisuutta ja paljon negatiivisia tunteita ja ajatuksia.
Kirkolliskokousedustaja Stig Kankkosen mielestä näin ei voi jatkua.

Viime syksynä alkaneesta homokeskustelusta lähtien on kirkolliskokousedustaja ja Kyrkpressen-lehden entinen päätoimittaja Stig Kankkonen ihmettellyt sekä median että kirkon suvaitsevaisuuskäsitystä.

– Tuntuu, että suvaitsevaisuus koskee vain niitä, jotka ajattelevat samalla tavalla, mutta ei toisella tavalla ajattelevia – ja silloin kyllä media pettää omaa tehtäväänsä, näin ei saisi toimia.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Kankkonen peräänkuuluttaa kahtia jakaantuneen kirkon molemmille leireille aktiivista kuuntelemisen taitoa.

– Tulisi kysyä toiselta, miten sinä ajattelet, miksi ajattelet näin, miten perustelet tätä ajattelua ja sitten yrittää ymmärtää, mitä kuulee.

– Jos tämä nykyinen linja jatkuu, että ei kuunnella toisiamme, ei olla suvaitsevaisia vähemmistöjä kohtaan, ei haluta niitä tähän yhteyteen, niin kirkko ilman muuta hajoaa.

Kirkollista keskustelua läheltä seuraavan Stig Kankkosen mielestä hajoamisen merkkejä on evankelis-luterilaisen kirkon sisällä selkeästi jo ilmassa.

 

Stig Kankkonen tällä viikolla Kirsi Rostamon vieraana Radio Dein Toivon päivässä arkisin klo 15.20. Koosteena tiistaina 1.2 klo 22.10.

Kuuntele, mitä Stig Kankkosen vastaus kysymykseen: ”Kuunteleeko kirkko eri tavoin ajattelevia?”

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)