Some-evankelista Miika Koistinen: ”Jos Paavali eläisi nyt, hän tekisi takuulla sisältöjä someen”

 
Miika Koistinen seisoo kädet puuskassa papinpaitaan pukeutuneena kiviseinän vieressä.

Some-evankelista Miika Koistinen on onnistunut yhdistämään Jumalan ikuiset totuudet sähköisen teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin. Hän kokee tehtäväkseen johdatella sosiaalisessa mediassa oleskelevat ihmiset pohtimaan uskonasioita rakentavalla tavalla. KUVA: VIRPI KURVINEN

Seurakuntapastori, some-evankelista Miika Koistinen tuottaa sosiaaliseen mediaan sisältöjä, jotka tavoittavat päivittäin tuhansia suomalaisia.

– Teen tätä puhtaasti ”Soli Deo gloria” eli Jumalan kunniaksi ja toivon, että jokainen katselukerta olisi tiili Jumalan valtakuntaan, some-evankelista Miika Koistinen summaa sosiaaliseen mediaan tuottamiensa sisältöjen tehtävän.

Hänelle on ollut iloinen yllätys, että sometilit on huomattu. Miehellä itsellään on hauskaa niitä tehdessään. Taustalla on kuitenkin vuosia kestänyt massiivinen tiedonkeruu, joka on vaatinut pureutumista Raamattuun ja apologeettisen, kristinuskoa puolustavan, kirjallisuuden viisauksiin.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Teen tätä puhtaasti ”Soli Deo gloria” eli Jumalan kunniaksi ja toivon, että jokainen katselukerta olisi tiili Jumalan valtakuntaan

Miika Koistinen on kotoisin Kuopiosta, Suomen Galileasta, kuten hän sanoo. Koistinen on sitä mieltä, että jos Jeesus olisi syntynyt Suomessa, olisi hän ollut savolainen. Savolaisillakin on sana hallussaan, ja siitä Koistinen on terveesti ylpeä.

Joka päivä oppii uutta Jumalasta

Kuopiolaisesta tuli helsinkiläinen vuonna 2009, kun ovet teologiseen tiedekuntaan avautuivat. Miika Koistinen valmistui maisteriksi vuonna 2014. Vaimonsa Emman kanssa hän on pitänyt yhtä seitsemän vuotta. Saman verran vuosia hänellä on mittarissa seurakuntatyössä Hämeenkylän seurakunnan palveluksessa Vantaalla.

Mies toteaa, että on äärettömän ihanaa, kun oma paikka on löytynyt. Mahtavassa seurakunnassa työtoverit ja yhteisö ympärillä ovat liki sammuttaneet koti-ikävän. Lähisukua on edelleen Kuopiossa, ja pari parasta kaveriakin siellä yhä asuu. Toisin sanoen Pohjois-Savossakin olisi paljon, mihin palata. Vantaalta on kuitenkin löytynyt myös uusia tärkeitä kavereita, joten ihmissuhdeverkosto on kotiuttanut Miikan etelään.

– Savolainen identiteettini on voimavara. Se erottaa esimerkiksi muista kollegoista. Yksi työkaverini totesikin, että olen ”vaikeasti savolainen”, hän huomauttaa.

Miika Koistinen kuvailee elämänsä käännekohtia suuriksi tarinoiksi, joiden taustalla on äärettömän suuri Jumala.

– Tämä Jumala kutsui minutkin omakseen ja vieläpä työhönsä.

Miika on uskovan äidin ja vankilapastori-isän poika. Hän tykkää ajatuksesta, että on imenyt uskon jo äidinmaidossa.

– Ajattelen, että uskovissa kodeissa pitää opettaa lapselle kristinuskon perusteita: on eettistä kertoa totuuden ja rakkauden sanoma, mutta luonnollisesti aidosti itsekin sanomasta eläen ilman väkinäistä tuputtamista. Itse olen aina uskonut, että Jumala on olemassa, hän kertoo.

Mitä usko sitten on?

– Kristillinen usko on suhde elävään Jumalaan. Tässä uskossa kasvetaan ja syvennytään: se on siistiä. Joka päivä voin oppia Jumalasta jotain uutta. ”Ai sä olet tämmöinen”, totean usein Jumalalle. Raamattu on ehtymätön kaivo, josta saa ammentaa Jumalan salaisuuksia. Jumala on ääretön, siksi voimme kasvaa uskossa loppuun asti.

***

Haluatko lukea koko artikkelin? Some-evankelista Miika Koistisen haastattelu on luettavissa Uuden Tien verkkolehdessä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie