Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

SLS:n Kivimäki vastaa epäluottamusesitykseen

 

Suomen Lähetysseuran (SLS) viestintäjohtaja Iiris Kivimäki vastaa Kotimaa24:ssä syytöksiin Lähetysseuran luottamuksen menettämisestä. Kymmenen henkilöjäsenen sekä jäsenjärjestö Suomen Raamattuopiston Säätiön esityksen mukaan Lähetysseuran toiminnan painopiste on siirtynyt lähetystyöstä kehitysyhteistyöhön ”tavalla, joka on ristiriidassa seuran perinteen, tarkoituksen ja strategian kanssa”. Iiris Kivimäen mukaan Lähetysseurassa on aina tehty kokonaisvaltaista lähetystyötä, johon kuuluu julistus ja palvelu.

Kymmenen Suomen Lähetysseuran henkilöjäsentä ja jäsenjärjestö Suomen Raamattuopiston Säätiö esittävät Lähetysseuran vuosikokoukselle, että Lähetysseura ryhtyisi välittömästi toimenpiteisiin, jotka palauttavat Suomessa ja ulkomailla luottamuksen Lähetysseuraan kristillisenä lähetysjärjestönä.

Kotimaa24:n mukaan Lähetysseuran viestintäjohtaja Iiris Kivimäki ei allekirjoita väitettä, että Lähetysseuran luonne kristillisenä lähetysjärjestönä olisi etääntynyt kirkon perustehtävästä. ”Suomen Lähetysseurassa olemme aina tehneet kokonaisvaltaista lähetystyötä, johon kuuluvat julistus ja palvelu – globaalin kirkon arkityötä. Lähetysseuran omistavat seurakunnat ja ne haluavat kehittää toimintaa tavalla, jota vuosikokouksissa tehdyt päätökset ja strategiset valinnat heijastavat”, Kivimäki sanoo.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Kivimäen mukaan Lähetysseura on korostanut työtä kirkon ulkopuolella olevien parissa ja sitä on pyritty vahvistamaan. ”Siihen kuuluvat tavoittava työ, kristillinen kasvatus ja esimerkiksi raamatunkäännöstyö”, Kivimäki toteaa.

Lue myös:

Lähetysseuralta vaaditaan toimia ”luottamuksen palauttamiseksi”

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie