Sley siirtää Evankeliumijuhlan ensi vuoteen, mutta järjestää tänä vuonna toisenlaisen juhlan verkon ja radion välityksellä

 

Vuonna 2019 Evankeliumijuhlat järjestettiin Porissa. Kuva: Martti Pyykönen /Evankeliumijuhla

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kesäjuhla Evankeliumijuhla on järjestetty 146 kertaa, aina vuodesta 1874 alkaen. Ainoastaan vuoden 1941 juhla jouduttiin perumaan sodan alkamisen takia, kerrotaan yhdistyksen tiedotteessa.

Valtakunnallinen Evankeliumijuhla vuonna 2020 oli suunniteltu järjestettäväksi Turun Messukeskuksessa yhdessä Turun Mikaelinseurakunnan kanssa. Koronapandemia muutti kuitenkin suunnitelmat. Sleyn mukaan Turun Evankeliumijuhlaa ei peruttu, vaan siirrettiin ensi vuoteen. Tänä vuonna yhdistys järjestää toisenlaisen juhlan.

Kesäkuun lopussa järjestetään Evankeliumijuhla teemalla ”Juhla, jota ei peruta”. Siihen voi osallistua kaikkialta Suomesta, kotoa, kesämökiltä tai vaikkapa sairaalasta käsin.
–  Nimi viittaa tietysti tätä juhlaa kauemmas, aina Taivaaseen saakka. Siellä on luvassa todellinen Evankeliumijuhla, projektipäällikkö pastori Jari Rankinen kertoo.

Tämän vuoden Evankeliumijuhla, Juhla, jota ei peruta, rakentuu perjantaista sunnuntaihin 26.-28.6. toteutettavan suoran lähetyksen ympärille, joka on seurattavissa sekä Sleyn YouTube –kanavalla (sley.fi/youtube) että äänilähetyksenä nettiradiossa. Nettiradio palvelee erityisesti heikompien verkkoyhteyksien takaa osallistuvia. Osa ohjelmasta kuullaan myös Radio Dein valtakunnallisilla aalloilla. Ohjelmassa on luvassa raamattuopetuksia, mielenkiintoisia keskusteluja, haastatteluja, konsertteja, yhteislaulua, seuroja ja tietysti jumalanpalveluksia. Lapsille, perheille ja nuorille on myös omaa ohjelmaa.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.