Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

SLEY pysyy kirkossa vaikka hämmennys on suurta

 

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) tunnuslauseena on viimeisen vuoden ajan ollut ”Tervetuloa kotiin”. Tähän tunnuslauseeseen yhdistys nojaa myös kirkossa tapahtuvien suurten muutosten keskellä.

SLEY aikoo pysyä kirkossa, vaikkakin kirkon viime aikojen päätökset aiheuttavat toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikosken mukaan suurta hämmennystä ja ”viime kädessä jokainen kirkon jäsen tekee itsellisen ratkaisunsa”.

SLEYn toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoski vahvistaa, että SLEY tulee pysymään kirkon piirissä siitä huolimatta, että kirkolliskokouksessa tehtiin päätös samaa sukupuolta olevien parien puolesta rukoilemisesta. 

-Mitään virallisia linjauksia ei ole asiasta tehty, enkä näe siihen suoranaista tarvetta”, Nikkarikoski toteaa.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Hänen mukaansa järjestö voi ainoastaan yrittää ohjata yksilöitä suuntaan tai toiseen, ei tehdä päätöksiä näiden puolesta.

-Viime  kädessä kuitenkin jokainen kirkon jäsen tekee itsellisen ratkaisunsa asiassa, oli sitten minkä järjestön parissa tahansa.

Kirkolliskokouksen päätös on kuitenkin herättänyt kysymyksiä ja hämmentänyt.

– Vastoin Jumalan selvää sanaa ja kirkkomme omaa tunnustusta toimitaan ihan avoimesti, Nikkarikoski hämmästelee, mutta myöntää kulkusuunnan olleen nähtävillä.

Toiminnanjohtaja kyselee myös, osataanko kirkossa enää rakastaa.

-Todelliseen rakkauteen kun ymmärtääkseni kuuluu jokaisen ihmisen kohdalla Kristuksen lunastustyön julistaminen täydellisen anteeksiantamuksen sanana. Nyt pyhyyden vaatimuksia täytetään Jumalan sanan sivuun työntämisellä.

Kysymyksistä huolimatta Nikkarikoski painottaa järjestön työn jatkamista yhteistyössä kirkon kanssa. Yhteistyön eri tahoista merkittävimpiä ovat erityisesti toimiminen paikallisseurakuntatasolla ja virallisena lähetysjärjestönä.

-Tärkeää on, että yksittäiset ihmiset voivat kokoontua yhteen Jumalan sanan ja sakramentin osallisuuteen Jumalan kalliisti ostamana kansana. Tervetuloa kotiin on nyt ollut teemamme vuoden ja sitä me olemme kuuluttamassa omassa toiminnassamme ihan jokaiselle. Pyrimme rakentamaan toimintaamme niin, että se olisi sanomauskollista, turvallista ja innostavaa.

 

 
Artikkelibanneri perussanoma