Sley: Lähetystukien leikkaaminen innosti vapaaehtoiset lahjoittamaan

 

Sekä Helsingin että Espoon seurakuntayhtymät ottivat Sleyltä kolmen vuoden aikana kaiken lähetyskannatuksen pois.

Lähetysintoa tukien panttaaminen ei kuitenkaan vienyt. Yhdistyksen ystävät ovat tarjonneet vaikeutetussa tilanteessa apuaan vuolaasti.

Helsingin seurakuntayhtymä lakkautti Sleylle (Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys) kohdistetun lähetyskannatusmäärärahan asteittain joulukuusta 2007 alkaen. Espoon seurakuntayhtymä seurasi perässä helmikuussa 2008.

Sleyn toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikosken mukaan seurakuntayhtymien päätöksissä todettiin, että ”Sleyn lausumat yhteistyöhalukkuudesta eivät vastaa käytäntöjä.”

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

– Nyt ollaan lähetystuen suhteen näiden yhtymien osalta nollassa eurossa, Nikkarikoski vahvistaa.

Viime syksynä myös Vantaan seurakuntayhtymä jätti Sleyn ja sen ruotsinkielisen sisarjärjestön Slefin ilman lähetystukea.

– Noiden päätösten jälkeen saimme kuitenkin vapaaehtoiselta joukolta paljon tukea ja lisälahjoituksia. Siitä kiitos uskollisille lähetysystävillemme.

Osallistujamäärät kasvavat jatkuvasti

Nikkarikosken mukaan Sley katsoo luottavaisesti tulevaisuuteen.

– Iloitsemme siitä, että osallistujamäärät tilaisuuksissamme kasvavat tasaiseen tahtiin.

– Kyllähän monen sadan tuhannen euron leikkaus silti tuntuu. Se on kaventanut mahdollisuuksiamme lähettää uusia lähettejä. Kandidaatteja kyllä olisi, Nikkarikoski harmittelee.

– Olemme kuitenkin ponnistelleet sen puolesta, että voisimme palvella evankeliumin sanalla Suomessa niin, että lähettävä seurakunta olisi voimissaan sydämin, suin ja kätten töin, kuten lähetysvirressä muistutetaan.

Organisaatio vahvistunut

Sley on palkannut leikkauspäätösten jälkeen uusia työntekijöitä nuorisotyön ja raamattukoulutuksen vahvistamiseksi. Teologian tohtori Aleksi Kuokkanen aloitti syksyllä yhdistyksen raamattukouluttajana.

– Pidän raamattuviikonloppuja ympäri Suomea sekä Sleyn piireissä että seurakunnissa, Kuokkanen kuvaili tehtäväänsä viime kesänä.

– Nyt on Jumalan ikuisen sanan jakamisen aika. Olen kiitollinen ja hämmentynytkin siitä tuesta, jonka olemme lahjoittajiltamme saaneet. Jumalan armo on totta ja se kantaa, Nikkarikoski iloitsee.

 

 
Artikkelibanneri perussanoma