Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Simon Kyreneläinen -musikaali vielä tänään

 

Vilja Riutamaa laulaa Marian roolin Simon Kyreneläisessä.

Jeesuksen ristin kantajan tarina puhuttelee yleisöä.

Lasse Heikkilän yli 20 vuotta sitten säveltämä musikaali Simon Kyreneläinen kokee juuri uutta tulemistaan. Musikaalin viimeinen esitys on tänä iltana Helsingin Saalem-seurakunnassa.

Musikaalia on päivitetty alkuperäisestä versiosta, mutta uskollisuus Raamatun pääsiäiskertomukselle on säilynyt. Jeesuksen sovitustyö ja ylösnousemuksen riemu välittyivät esityksessä elävästi taiteellisen ilmaisun keinoin.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Musikaali on kerännyt Saalemin salin täyteen, ja pääosien esittäjät ovat koulutettuja musiikin ammattilaisia. Simon Kyreneläisen pääroolissa esiintyy Lasse Riutamaa. Hänen tyttärensä Vilja Riutamaa tulkitsee pääsiäiskertomuksen Marian roolin. Peter Mata näyttelee Jeesuksen ja Juha Ahonen Juudaksen roolia. Kati Rossi laittaa tunteensa peliin Deborana.

Ensi-illassa 5.4. tyytyväinen yleisö palkitsi musikaalin esittäjät  pitkillä aplodeilla seisaalleen nousten.

Musikaalin ohjauksesta vastaa Arto Myllärinen ja kapellimestarina toimii Teemu Hämäläinen. Musikaali on Helsingin Saalem-seurakunnan ja kristillisen musiikkikoulun yhteistuotantoa.