Hilkka Ahde puhuu pitkäperjantaina kärsimyksestä

 

Hilkka Ahde on äänessä harvinaislaatuisessa haastattelussa Radio Deissä pitkäperjantaina 18.4. KUVA: Lehtikuva

Hiljainen viikko on Radio Deissä pääsiäisvieraiden viikko. Parempi Huomen -aamulähetyksessä kuullaan elämäntarinoiden kautta, kuinka Kristuksen kärsimystie ja pääsiäisen sanoma ovat avautuneet suomalaisille uudella tavalla vaikeiden elämäntilanteiden keskeltä.

Studiossa vierailee muun muassa Klaus Härön uuden elokuvan käsikirjoittaja Anna Heinämaa ja down-lapsen äiti Mia Puolimatka. Pitkäperjantain vieraaksi on avoimeen haastatteluun lupautunut julkisuusmyrskyn läpikäynyt Hilkka Ahde.

Ihmisen hinta, yksinäisyys, sivullisuus, petturuus ja petetyksi tuleminen sekä kärsimys ovat teemoja, jotka kuljettavat Radio Dein kuuntelijoita läpi hiljaisen viikon kohti pääsiäistä. Radio Dei toteuttaa ensi viikolla Pääsiäisvieras-sarjan, jossa joukko suomalaisia jakaa elämäntarinansa ja kertoo, kuinka evankeliumitekstien pääsiäisen tapahtumia kuvaavat jakeet ovat alkaneet elää uudella tavalla henkilökohtaisen elämän kriisien keskellä.

Sarjassa peilataan Kristuksen ristientietä Getsemanesta Golgatalle ja tyhjältä haudalta opetuslasten ilmestyskokemuksiin oman aikamme suomalaisten elämäntarinoihin. Läpi sarjan mukana kulkee kysymys: Kuinka pääsiäiseen liittyvät Raamatun tapahtumat ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat ihmisten elämään tänä päivänä ja tulevana pääsiäisenä.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Hiljaisen viikon päätteeksi ja Pääsiäisvieras-sarjan jatkoksi Radio Dein seuraa Kristuksen ristintietä hetki hetkeltä evankeliumitekstien aikataulun mukaisesti. Teologi Ville Auvinen seuraa Jeesuksen askeleita hetki hetkeltä lyhyissä ohjelmaväläyksissä läpi pääsiäispyhien Raamatun kuvaamina autenttisina kellonaikoina. Pääsiäinen hetki hetkeltä -sarjassa kysytään, mitä Jeesukselle tapahtui pitkäperjantaista toiseen pääsiäispäivään kulloisenakin kellonlyömänä.

Pääsiäisvieras Radio Deissä 14.-18.4.klo 9-10, uusinta klo 13-14 ja yöllä klo 01-02:

Maanantaina 14.4. Ihmisen hinta – pääsiäisvieraana Down-lapsen äiti Mia Puolimatka, joka sanoo ihmisen arvon perustuvan siihen, että hän on Jumalan kuvaksi luotu ja Kristuksen ristinuhrilla lunastettu.

Tiistaina 15.4. Yksinäisyys – pääsiäisvieras Pirkko Helakorpi pu­to­si sairaana sän­gys­tään vuok­ra-asun­ton­sa lat­tial­le. Ainoa ”ystävä”, jolle hän saattoi soittaa saadakseen apua, oli yleinen hätäpäivystys.

Keskiviikkona 16.4. Sivullisuus – pääsiäisvieraana Klaus Härön uuden elokuvan käsikirjoittaja Anna Heinämaa, joka pohtii, mikä on ulkopuolisen ihmisen osa ja mitä aito kutsu yhteyteen edellyttää.

Torstaina 17.4. Pettäminen – pääsiäisvieraat Marita ja Markku Kulmala kertovat, kuinka pettämisestä voi selvitä – vai voiko?

Perjantaina 18.4. Kärsimys – pääsiäisvieraana Hilkka Ahde, joka kertoo, mitä tapahtuu, kun kärsimyksestä tulee julkista.

Pääsiäinen hetki hetkeltä 18.-21.4. Radio Dein lähetysvirrassa pitkäperjantaista toiseen pääsiäispäivään sekä koosteena 21.4. klo 14.13-15.00.

Lisää pääsiäisvieraista: www.facebook.com/RadioDei

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)