Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Seurakuntien lapsi- ja nuorisotyö on erityisen tärkeää kehitysmaissa

 

Luterilaisissa kirkoissa kerätään sunnuntaina 14.6. kirkkohallituksen määräämä kolehti lapsi- ja nuorisotyöhön Suomen Lähetysseuran yhteistyökirkoille.

Myös kirkon elämässä pätee se, että lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus. Kehitysmaissa, joissa lasten ja nuorten osuus väestöstä on paljon suurempi kuin Suomessa, sillä on erityinen merkitys. Ensi sunnuntaina kerättävä kolehti menee lähetysseuran yhteistyökirkoille Senegalissa, Etiopiassa, Tansaniassa ja Virossa. Kirkkojen ja seurakuntien nuorisotyössä kasvatetaan vastuuntuntoisia aktiivijäseniä ja tulevia johtajia niin kirkolle kuin koko yhteiskuntaan.

”On hienoa saada jakaa uskoa ja rakkautta Kristukseen toisten kristittyjen kanssa”

”Pidän lapsista ja minusta on tärkeää, että saan kertoa lapsille Jeesuksesta. Lasten vanhemmatkin ovat tyytyväisiä päiväkerhoon ja kiittävät lastensa saamaa monipuolista opetusta. Vanhemmat ovat huomanneet, että päiväkerhoa käyneet lapset pärjäävät ranskankielisessä koulussa paremmin kuin ne, jotka eivät ole saaneet opetusta omalla äidinkielellään ennen koulun alkua”, senegalilainen nuorimies Antoine Diouf kertoo Suomen Lähetysseuran julkaisemassa artikkelissa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Hänen varsinainen työnsä on pitää päiväkerhoa seurakuntansa lapsille. Lisäksi Antoine on innokas kuorolainen ja seurakuntansa nuorten johtokunnan jäsen. Antoine toimii myös luterilaisten nuorten yhdistyksen varapuheenjohtajana.
Antoine ei pystynyt käymään koulua nuorempana, sillä hänen isällään oli varaa laittaa vain yksi lapsistaan kouluun. Hänen kotikyläänsä tulleen luterilaisen pastorin avulla hän kuitenkin oppi myöhemmin lukemaan ja kirjoittamaan omalla äidinkielellään.

”Usko Jeesukseen merkitsee minulle paljon. Jeesus on Herrani ja Pelastajani. Usko vahvistaa keskinäistä rakkautta ja rohkaisee jakamaan vähästäänkin. On hienoa saada jakaa uskoa ja rakkautta Kristukseen toisten kristittyjen kanssa”, Antoine sanoo.
Kolehdin voi maksaa myös kännykällä. Tekstiviestiin kirjoitetaan KOLEHTI5 tai KOLEHTI10 (5/10 euroa). Viesti lähetetään numeroon 16160. Palvelu toimii Soneran, Elisan, DNA:n, Saunalahden ja TeleFinlandin liittymissä.

Lähde: Suomenlahetysseura.fi
Kuva: Pixabay/Malucmw