Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kesähäitä vietetään perinteisissä vihkikirkoissa

 

Useat solmivat avioliiton kesällä – eivätkä kulttuurihistoriallisesti arvokkaat kirkot ole menettäneet suosiotaan vihkipaikkoina.

Kaupunkien vanhoissa kirkkorakennuksissa vietetään kesäisin useita häitä. Esimerkiksi Helsingissä suuressa suosiossa ovat pääkaupungin symbolinakin tuttu Tuomiokirkko sekä ydinkeskustan Vanha kirkko, joissa kumpaisessakin vihitään kesä-elokuun aikana lähes 70 paria.
Myös idyllisissä perinnekirkoissa kaupunkien ulkopuolella juhlitaan häitä tiuhaan tahtiin. Vantaan Pyhän Laurin kirkossa avioliittoja solmitaan kesäkaudella 86.

Oulussa häitä vietetään Oulujoen kirkossa jopa hieman useampia, kuin kaupungin Tuomiokirkossa, jossa toisensa saa 47 paria.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Loppukesän lauantaipäivät ovat suosituimpia hääpäiviä. Elokuiset viikonloput ovat selvästi suosituin ajankohta kesähäille. Helsingissä kesähäiden kannalta on törmätty harvinaiseen ilmiöön – tänä kesänä on yllättävän paljon arkivihkimisiä. Helsingin Tuomiokirkossa vihittävistä 68 parista viidesosa sanoo ”tahdon” arkipäivänä.

Lähde: Evl.fi
Kuva: Wikimedia commons

 

Aiheet

, ,