Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Seurakuntia liitosten jälkeen 400

 

Messu Tuiran kirkossa 10.4.2016 Oulussa. Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

Vuoden alussa tapahtuneiden seurakuntaliitosten myötä seurakuntien määrä laski kahdeksalla. Nyt seurakuntia on tasan 400, kun niitä vielä viime vuonna oli 408.

Vuonna 2017 alusta evankelis-luterilaisia seurakuntia on tasan 400 ja seurakuntatalouksia 279.

Seurakuntaliitokset toteutuivat hiippakunnittain seuraavasti:

Turun arkkihiippakunta

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Oripään seurakunta lakkautettiin ja liitettiin Pöytyän seurakuntaan. Seurakunnan alueena on Oripään kunnan ja Pöytyän kunnan alue. Laajentuneen seurakunnan nimenä on Pöytyän seurakunta.

Luvian seurakunta lakkautettiin ja liitettiin Eurajoen seurakuntaan. Laajentuneen seurakunnan alueena on Eurajoen kunnan alue. Seurakunnan nimenä on Eurajoen seurakunta.

Tampereen hiippakunta

Padasjoen, Kärkölän ja Kuhmoisten seurakunnat lakkautettiin ja liitettiin Hollolan seurakuntaan. Laajentuneen seurakunnan alueena on Kuhmoisten kunnan, Kärkölän kunnan, Padasjoen kunnan ja Hollolan kunnan alue. Laajentuneen seurakunnan nimenä on Hollolan seurakunta.

Mikkelin hiippakunta

Kotkan, Kymin, Langinkosken seurakunnat ja Kotka-Kymin seurakuntayhtymä lakkautettiin. Tilalle perustettiin uusi Kotka-Kymin seurakunta, jonka alueena on Kotkan kaupunki.

Kuopion hiippakunta

Rääkkylän seurakunta lakkautettiin ja liitettiin Kiteen seurakuntaan. Seurakunnan alueena on Rääkkylän kunnan ja Kiteen kaupungin alue.