Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Seurakuntavaalien ennakkoäänestyksessä on meneillään loppukiri

 

Seurakuntavaaleissa on äänestetty vuoden 2006 vaaleja selvästi innokkaammin.

Äänestys alkoi tämän viikon maanantaina 1.11. ja jatkuu perjantai-iltaan asti. Ennakkoon voi äänestää ympäri Suomen kotiseurakunnasta riippumatta.

Pääkaupungissa eilisiltaan mennessä oli äänestänyt yli 16 000 henkilöä. Viime vaaleista ei ole saatavilla tietoa neljältä päivältä, mutta viiden päivän aikana äänestämässä kävi 9155.

Helsingin seurakuntayhtymän viestintäjohtaja Seppo Simola mukaan ”ennakkoäänestysaktiivisuuden perusteella voi olettaa, että äänestysprosentti tulee kaiken kaikkiaan nousemaan ja että painotukset muuttuvat seurakuntien päätöksenteossa, kun kirkon aktiivisen ytimen lisäksi liikkeelle lähtevät muutkin jäsenet.”

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Kuopiossa äänestysinto on kasvanut

Myös Kuopiossa on äänestetty ennakkoon innokkaammin kuin viime vaaleissa. Äänestysinto on vahvistunut päivä päivältä. Neljäntenä ennakkoäänestyspäivänä eli 4.11. uurnilla kävi 1143 äänestäjää, kun vastaava luku neljä vuotta sitten oli 472.

”Erityisesti keskustan äänestyspaikat ja kauppakeskukset ovat koonneet äänestäjiä. Alle 18-vuotiaat ovat äänestäneet lähinnä kouluissa, kertoo seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö Lahja Pyykönen.

Oulussa nuoret äänestävät innokkaasti

Oulussa neljän päivän äänimäärä on yhteensä 5436. Neljä vuotta sitten ääniä oli annettu samana aikana 4989. Äänestysikärajan laskeminen 16 vuoteen on kasvattanut äänioikeutettujen määrää yli 4000:lla. Nuoret ja nuoret aikuiset ovat olleet ahkerasti liikkeellä.

”Neljän ennakkoäänestyspäivän aikana esimerkiksi oppilaitoksissa ja kouluissa on annettu jo 922 ääntä”, kertoo Oulun seurakuntayhtymän tiedottaja Rebekka Naatus.

Hänen mukaansa nuorten äänestäjien aktiivisuus tulee luultavasti laskemaan valtuutettujen keski-ikää.

Varsinainen vaalipäivä on 14.11. ja kaksipäiväiset vaalit järjestävissä seurakunnissa myös 15.11.

 
Artikkelibanneri perussanoma