Seurakuntataustainen yhteiskunnallinen yritys, Martinus-palvelut Oy, ajautui Tampereella talousvaikeuksiin ja lopettaa toimintansa

 

Kuvituskuva: Kirkon kuvapankki/Juuso Westerlund

Työttömiä työllistänyt M-Huoltamo sulkeutuu Tampereella ennen joulua, M-Siivouksen toiminta päättyy asteittain tammikuun loppuun mennessä.

Tampereen evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä perusti vuonna 2004 Martinus-säätiön apua ja tukea tarvitsevien ihmisten hyväksi.

Nyt Martinus-säätiön omistama yhteiskunnallinen yritys, Martinus-palvelut Oy, lopettaa toimintansa. Sen myötä sulkeutuvat ovet autojen korjaus- ja huoltopalveluita tarjonneella M-Huoltamolla Tampereen Nekalassa.

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

M-Huoltamo ehti toimia yli viisi vuotta.

Myös eri puolella kaupunkia palvellut M-siivous ajetaan alas.

Tampereen seurakuntien verkkosivuilla kerrotaan, että tehdyt ratkaisut johtuvat säätiön taloustilanteesta ja Martinus-palvelut Oy:n kannattavuusvaikeuksista.

Martinus-palvelut Oy on työllistänyt seitsemän ihmistä.

– Säätiö ei pysty tarjoamaan työtä, joten työnsä menettäjiä valitettavasti on, toteaa Martinus-säätiön toiminnanjohtaja Mika Nokelainen.

Hän kertoo Tampereen seurakuntayhtymän uutisessa, etteivät huoltamon siirto ja yhtiön pääomitus tuottaneet toivottua tulosta.

Martinus-säätiö keskittyy tulevaisuudessa kehitysvammaisten palveluihin ja toimintaan M-Epilän toimintakeskuksessa Tampereella.

Koulutusyhteistyö jatkuu Luovin ja muiden oppilaitosten kanssa.

Maailmalla yhteiskunnallinen yrittäjyys on kasvava trendi; Suomessakin on jo tuhansia yhteiskunnallisia yrityksiä eri toimialoilla.

Yhteistä tällaisille yrityksille on, että ne uudistavat palvelurakenteita sekä tuottavat hyvinvointipalveluita inhimillisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla.

Ne myös pyrkivät työllistämään ja kehittämään palveluita paikallisuutta arvostaen sekä etsien kannattavia ratkaisuja ympäristöongelmiin.

lähteet: tampereenseurakunnat.fi ja suomalainentyo.fi