Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Seurakunta avasi kahvilan Punavuoren kävelykadulle

 

Kahvilapäällikkö Tarja Kärkkäinen leikkasi nauhan Roba Cafen avajaisissa. Mukana juhlissa oli lähetysseurakuntalaisten lisäksi osallistujia muun muassa yhteistyöyrityksistä ja alueen seurakunnista. Kuva: Anssi Tiittanen

Roba Cafe toteutti Lähetysseurakunnan pitkäaikaisen unelman.

Helsingin Lähetysseurakunta vietti viime perjantaina kahvila-ravintolansa Roba Cafen avajaisjuhlia Isolla Roobertinkadulla Punavuoren kaupunginosassa. Tammikuun alusta seurakunnan tiloissa katutasolla avoinna ollut lounaskahvila on jo saanut mukavasti asiakkaita. Kahvila keskittyy kevyempään ruokaan, kuten salaatteihin. Noutopöydässä on myös keittoja ja arkisempaa ruokaa.

Roba Cafe on auki viikon jokaisena päivänä: arkisin iltaseitsemään, lauantaisin kymmeneen ja sunnuntaisin iltapäiväkolmeen. Keittiössä touhuaa ammattilaisia, mutta kahvilatoiminnan pyörittämisessä seurakunta on johtajansa Petri Mäkilän mukaan rehellisesti amatööritoimija.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Matka kahvilan avaamiseen oli mutkikas remontteineen. Lähetysseurakunta sai avustusta muilta helluntaiseurakunnilta kymmeniä tuhansia euroja. Viime vuonna pari testamenttilahjoitusta auttoivat projektin lopulta maaliin.

Uudella kahvilalla seurakunta haluaa näkyä vilkkaalla kävelykadulla.

– Valtaosa alueen ihmisistä ei tiennyt seurakunnasta mitään, seurakunnan edellinen pastori Markku Tuppurainen kertasi omassa avajaispuheenvuorossaan kahvilan avaamiseen lopulta johtaneita syitä.

Petri Mäkilän mukaan Roba Cafe on käynnistetty varovaisin mutta toiveikkain ajatuksin.

– Mietimme tarkasti, miten seurakunta ja evankeliumi kahvilassa näkyvät.

Roba Cafen tarkoitus on olla kannattava.

– Kyllä meillä on tavoitteita. Pitopalvelu on isomman rahan lähde, jota pyrimme kehittämään, Petri Mäkilä kertoo.

 

Roba Cafen verkkosivut