Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Seurakunnat juhlistavat satavuotiasta Suomea: munkkikahvit Tampereella ja 1000 täytekakkua Kiimingissä

 

Tampereen seurakunnat tarjoaa kaupunkilaisille munkkikahvit Tampereen vanhan kirkon edustalla olevalla torilla 5.12. Kuva: Tampereen seurakunnat/Tuomas Koskialho

Tampereen seurakunnat tarjoaa munkkikahvit itsenäisyyspäivän kunniaksi. Kiimingissä puolestaan jaetaan 1000 täytekakkua itsenäisyyspäivän aattona.

Tampereella itsenäisyyspäivän juhlinta alkaa jo aattona 5.12. kello 15, jolloin Tampereen seurakunnat tarjoaa munkkikahvit tamperelaisille Keskustorin Vanhan kirkon edustalla. Tarjolla on Sotilaskotisisarten perinteikkäät kahvit ja munkit haitarimusiikin kera. Tarjoilua on varattu 800 henkilölle.

Torilla on mukana myös Mummon Kammarin väki valtavan suuren jättikaulahuivin kanssa. 120-metrinen sinivalkoinen huivi on syntynyt osana Suomi100-juhlavuotta ja sitä on kudottu neulontapisteissä Hotelli Ilveksessä, Villassa ja Mummon Kammarissa. Huiviin voi kietoa ystäväporukan tai vaikka koko suvun ja napata hauskan potretin hetkestä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Jaossa 1000 täytekakkua

Kiimingin seurakunta jakaa yhdessä Kiimingin Halpa-Hallin kanssa 1000 täytekakkua itsenäisyyspäivän aattona tiistaina 5.12. Kakkuja jaetaan laulutervehdysten kera palvelutaloihin sekä klo 12 alkaen Kiimingin Halpa-Hallissa. Kakkuja annetaan yksi taloutta kohden, ja kakku luovutetaan ainoastaan aikuiselle.

Kakkutempauksella halutaan kunnioittaa satavuotiasta Suomea, Kiimingin seurakunnan diakoni Erja Haho kertoo.
”Mietimme jo viime vuonna miten huomioisimme itsenäisyyspäivän juhlinnan. Idea lähti kirkkoherralta Pauli Niemelältä. Halpa-Halli lähti mielellään mukaan, teemme paljon yhteistyötä. Myös Lions Club Kiiminki on mukana auttamassa liikenteen ja ihmisten ohjaamisessa”, Haho kertoo.

Saadun kakun voi nauttia itsenäisyyspäivänä iloiten läheistensä kanssa.