Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Serena Boa: ”Siunaan aina lahjan saavaa lasta, kun teen pakettia”

 

Serena ja Arto Boan perhe on jo usean vuoden ajan valmistanut lahjapaketteja Euroopan köyhille lapsille. Koko perhe osallistuu lahjojen pakkaamiseen.

Boan nelihenkinen perhe on tehnyt yhdessä Operaatio Joulun Lapsen paketteja jo vuosien ajan. Perheen mielestä lahjojen tekeminen on hieno tapa välittää Jumalan rakkautta kaukana eläville lapsille.

Operaatio Joulun Lapsen kenkälaatikkolahjat matkaavat kaukaa Suomesta Euroopan toiselle laidalle tuomaan toivoa ja evankeliumia lapsille, jotka eivät koskaan ennen ole saaneet joululahjaa.

Arto, Serena, ja yläasteikäiset tyttäret Erica ja Viola pakkaavat jälleen tänä vuonna lahjapaketteja kotonaan Espoossa.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Arto Boa muistelee ensikosketustaan operaatioon:

– Asuimme Pohjanmaalla Soinissa. Lapsemme olivat pieniä. Kerran ajoin autolla tyttäreni Erican kanssa. Radiosta tuli Operaatio Joulun Lapsen mainos, jossa kerrottiin, että kaikki lapset eivät saa joululahjoja. Tyttäreni ihmetteli asiaa ja kysyi syytä siihen. Vastasin, että kukaan ei varmaankaan anna niitä heille. Tyttäreni sanoi topakasti takapenkiltä: ”Mutta minä haluan antaa heille lahjan!”

– Niinpä päätin, että hankitaan kenkälaatikko ja tehdään paketti. Siinä lahjaa suunnitellessani tajusin, että minähän voisin tehdä paljon enemmänkin, minulla kun on aikaa. Ajatus oli jotenkin erityinen ja yliluonnollinen. Koin, että Jumala puhui minulle. Päätin soittaa Töysän kenkätehtaalle ja pyysin Jumalaa näyttämään minulle merkin. Kysyin tyhjiä kenkälaatikkoja. Puhelimeen vastannut mies meni katsomaan, kuinka paljon heillä olisi antaa. Siinä koin, että Pyhä Henki sanoi: ”Hän antaa sinulle niin paljon, kuin uskallat pyytää.”

– Seurakunnassamme oli tuolloin noin 50 jäsentä. Uskalsin pyytää mieheltä 100 tyhjää kenkälaatikkoa. Kasasin tyhjät kenkälaatikot kirkon etuosaan. Niitä tuntui olevan valtavan paljon! Sain pitää pienen puheenvuoron ja haastaa seurakuntalaisia ottamaan omat laatikkonsa ja tuomaan ne takaisin täytettyinä.

– Koin, että Jumala pyysi minua tekemään oman osuuteni. Olin saanut juuri veronpalautusta. Päätin käyttää sen kokonaisuutena lahjoihin. Ostin 100 taskulamppua, 100 pipoa, paljon kaikkea. Muutkin seurakunnassa innostuivat.  Koin, että Jumala ohjasi koko prosessia. Kaiken kaikkiaan teimme seurakunnassa yli 200 pakettia ja tavaraa jäi vielä ylikin. Vaimoni Serena teki kaikkiin paketteihin kauniit kortit. Sen jälkeen olemme tehneet paketteja vuosittain.

Perheen äiti Serena sanoo, että on kunnia ja etuoikeus olla mukana.

– Uskon, että Jumala iloitsee, kun olemme kuuliaisia ja haluamme jakaa sitä, mitä meillä on. Meillä itsellämme on niin paljon kaikkea, että pieni lahja lapsille on lähes kaikille mahdollista tehdä. Siunaan aina lahjan saavaa lasta, kun teen pakettia. Haluamme laittaa hyvää eteenpäin, se tuo myös todellista joulumieltä ja antamisen iloa!

– Voin jo nähdä sieluni silmin hymyt lasten kasvoilla, kun he saavat Operaatio Joulun Lapsen lahjan, päättää Arto ja kutsuu meitä kaikkia mukaan.

He joutuvat käymään eri vuoroissa koulussa, sillä heillä on vain yhdet kengät

Paikassa, joka tuntuu olevan koko maailman unohtama, kohtasimme 11-vuotiaan Iliuță-pojan. Hän asuu kahdeksan sisaruksensa ja vanhempiensa kanssa pienessä kahden huoneen talossa. Iliuțălla ei ole koskaan ollut riittävästi vaatteita tai leluja, eikä hänellä ole aavistustakaan, miltä suklaa maistuu; hän ei ole koskaan maistanut sitä. Puutteista huolimatta Iliuțăn vanhemmat ovat kannustaneet lapsia käymään koulussa, vaikka heillä ei ole varaa koulutarvikkeisiin tai kirjoihin.

Iliuță käy koulussa vain kahtena päivänä viikossa. Hänellä ja hänen pikkuveljillään on vain yhdet yhteiset kengät, joita he käyttävät vuorotellen. Perheellä ei ole käytännöllisesti katsoen mitään tuloja. Heillä on yksi lammas ja vuohi, joista äiti ja lapset pitävät huolta.

Lahjat toivat suuren siunauksen

Operaatio Joulun Lapset lahjat olivat suuri siunaus perheelle. He saivat lahjoja, joista olivat unelmoineet pitkän aikaa. Iliuță sai myös koulutarvikkeita, joita hän oli toivonut. Hän on onnellinen, sillä hän sai sekä pipon että kengät. Hän on lisäksi päässyt mukaan Suuri Seikkailu -kerhoon yhdessä kylän muiden lasten kanssa. Osallistuttuaan kerhoon Iliuță on rohkaissut myös vanhempiaan tulemaan seurakunnan tilaisuuksiin.

Kaikki perheen lapset saivat suomalaisten tekemät Operaatio Joulun Lapsen paketit. Lahjojen jaon yhteydessä paikalliset uskovat saivat tutustua tähän perheeseen ja jakaa heille evankeliumia Jeesuksesta.

Vielä on paljon lapsia, jotka eivät ole koskaan saaneet joululahjaa ja kuulleet evankeliumia

Romanian romanikylissä on tuhansia Iliuțăn perheen tapaisia perheitä. Tulethan mukaan tänäkin vuonna! Tee lahjasi ja olet mukana viemässä Jumalan rakkautta ja evankeliumia köyhistä köyhimmille.

Teksti: Leena Metsämäki