Elämäntaito: Lentokonemekaanikon hämmästyttävä ura: Mediatalon toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen on nyt myös lähetyslentäjien puheenjohtaja

Apple poisti Raamattu-sovelluksen sovelluskaupastaan Kiinassa

 
Nainen pitää kännykkää kädessään

Apple poisti viime viikolla kaksi suosittua uskonnollista kännykkäsovellusta, Raamattu- ja Koraani-sovellukset Kiinan App Store -kaupasta. Poistojen syynä on viranomaisten vaatimukset.

Viime viikolla Apple poisti  koraani- ja raamattusovellukset Kiinan App Store -kaupasta. Yhtiö joutui taipumaan Kiinan sensuuriin. Apple kertoi BBC:lle, että Kiinan viranomaisten mukaan sovellukset ovat Kiinan lakien vastaisia, sillä niissä on laitonta uskonnollista tekstiä. Molemmat poistetuista sovelluksista, Koraani Majeed ja Olive Tree -raamattusovellus, ovat suosittuja ja niillä on paljon käyttäjiä Kiinassa.

Teknologiayhtiö Applelle Kiinan markkina on erittäin tärkeä, maa on yksi yhtiön suurimmista markkina-alueista. Apple on myös hyvin riippuvainen puhelinten valmistuksesta Kiinassa, tosin viime vuosina yhtiö on pyrkinyt vähentämään riippuvuuttaan Kiinasta ja siirtänyt tuotantoaan muun muassa Intiaan. Apple pyrkii tasapainoilemaan ihmisoikeuskysymysten ja maan lainsäädännön välillä.

Perheniemi neliöb. vkot 21-22. MJa