Maata Näkyvissä -festarit järjestetään jälleen, tosin yksipäiväisenä

 

Marraskuussa 2019 Maata näkyvissä -festareita vietettiin edellisen kerran viikonlopputapahtumana. Kuva: Minna Penkkimäki/Maata Näkyvissä -festarit

Pohjoismaiden suurin kristillinen nuorisotapahtuma, Maata Näkyvissä -festarit järjestetään vuoden tauon jälkeen Turun Gatorade Centerissä lauantaina 20. marraskuuta.

– Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festarit muuntautuu yksipäiväiseksi tapahtumaksi koronaviruspandemian takia. Tällä hetkellä koronatilanne näyttää menevän hyvään suuntaan, mutta emme voi edelleenkään tietää, millainen tilanne on marraskuussa. Halumme viettää Maata Näkyvissä -festareita turvallisesti terveys edellä, projektipäällikkö Riina Halme kertoo MN-festaritoimistolta.

Yksipäiväinen tapahtuma poistaa haasteet pitää turvavälejä yllä yhteismajoituksessa liikuntasaleissa ja yhteisessä joukkoruokailussa. Pitkämatkalaisille järjestetään majoitus erillisissä koululuokissa lauantain ja sunnuntain väliselle yölle. Ruokapalveluista huolehtivat tänä vuonna Gatorade Centerin ravintolat.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

– Gatorade Center -areenaan avattujen uusien kulkureittien, tehostetun käsihygienian, tarpeellisten turvavälien ja runsaiden katsomolohkojen myötä saamme nauttia Maata Näkyvissä -festaritunnelmasta parhaalla mahdollisella tavalla, projektipäällikkö Halme lupaa.

– Ensi vuonna on tarkoitus ilman muuta järjestää taas koko viikonlopun tapahtuma.

Perjantaista ja sunnuntaista luopuminen ei tarkoita tapahtuman merkityksen kutistumista. Lauantai on täynnä upeaa ohjelmaa, ja tervetulleiksi mukaan toivotetaan myös ne festarikävijät, jotka eivät vielä vallitsevassa tilanteessa pääse lähtemään Turkuun.

– Lauantain iso tapahtuma hallissa ja striimattuna on viime vuoden peruttujen festareiden jälkeen innostava ja hieno mahdollisuus järjestää Maata Näkyvissä -festarit. Koko viikonlopun tapahtuma olisi tässä tilanteessa terveysmurheiden lisäksi myös taloudellisesti todella iso riski, toteaa Sleyn nuorisotyönjohtaja Juha Heinonen.

Tämän vuoden tapahtumaan vapautetaan myyntiin lokakuun alussa 2 000 lippua. Tapahtumaa voi seurata myös maksullisen striimin kautta. Striimin seuraajille luvataan myös omaa erityistä ohjelmaa lauantain aikana. Maata Näkyvissä -festareiden konserteissa esiintyvät suomalaisen kristillisen musiikin kärkinimet. Viime syksyn pääesiintyjäksi kaavailtu LZ7 Manchesteristä on myös mukana. Musiikin lisäksi ohjelmassa on sanan opetusta ja yhteyttä. Tunnelmasta vastaa uusi juontajakaksikko Aikku & Jaakko.