Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Yli sata turvapaikanhakijan kastetta luterilaisissa seurakunnissa

 

Moni turvapaikanhakija haluaa kristillistä opetusta, osa myös kasteen. Kuva: Jani Laukkanen

Uuden Tien kartoituksen mukaan luterilaisissa seurakunnissa on kastettu viime syksystä lähtien ainakin 117 turvapaikanhakijaa.

Seurakunnissa on reagoitu turvapaikanhakijoiden osoittamaan kiinnostukseen kristillistä uskoa kohtaan. Aikuisrippikouluja järjestetään aktiivisesti eri puolilla Suomea. Osa aikuisrippikoulun suorittaneista on halunnut tulla myös kastetuksi.

Uusi Tie -lehti otti yhteyttä 165 luterilaisen paikallisseurakunnan kirkkoherraan puhelimitse ja sähköpostitse. Seurakunnat valittiin vastaanottokeskuksen läheisyyden tai kuultujen vinkkien perusteella. Kysyimme kirkkoherroilta, kuinka monta turvapaikanhakijaa seurakunnassa on kastettu viime syksystä lähtien. Aiemmin tulleet turvapaikanhakijat, maahanmuuttajat ja kiintiöpakolaiset rajattiin kartoituksen ulkopuolelle.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Saimme vastauksen 128 seurakunnasta. Näissä seurakunnissa on kastettu 117 turvapaikanhakijaa.

Kirkkohallituksen pakolais- ja maahanmuuttajatyön asiantuntija Marja-Liisa Laihian mukaan suurinta kiinnostusta kristillistä uskoa kohtaan ovat osoittaneet afgaanit, irakilaiset ja iranilaiset.

– Kristillistä opetusta annetaan kaikille, jotka sitä pyytävät. Kaikki sitä saaneet eivät tule kasteelle. Se askel on vaativa. Myös Alfa-kursseja on paljon käytössä, Laihia kertoo Uudelle Tielle.

Lue kartoitus kokonaisuudessaan tästä: Moni turvapaikanhakija janoaa kristillistä opetusta.

 
Kylvaja artikkelibanneri