Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Sat-7 sai takaisin takavarikoidun omaisuuden

 

”Viime viikkojen aikana hengellinen kestokykymme on ollut koetuksella”, kertoo Sat-7:n Egyptin-työn johtaja Farid Samir.

Egyptin viranomaiset palauttivat 28. tammikuuta kaikki kristillisen satelliittitelevisiokanava Sat-7:n Kairon studiosta takavarikoimansa kuvausvälineet. He olivat pitäneet niitä hallussaan yli kolme kuukautta. Kuvausvälineet palautettiin hyväkuntoisina.

”Olemme kiitollisia, että saimme poliisilta kuvauskaluston takaisin ehjänä, mukaan lukien kovalevyillä olleet keskeneräiset televisio-ohjelmat”, Sat-7:n Egyptin työn johtaja Farid Samir kommentoi.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Viranomaisilla oli etsintälupa, kun he 10. lokakuuta 2015 veivät suuren osan studion tuotantovälineistä, muun muassa kamerat ja kaikki editointiin käytettävät tietokoneet. Toiminnanjohtaja Farid pidätettiin syytettynä televisiotoimintaan tarvittavan lisenssin puuttumisesta. Hänet vapautettiin kuuden tunnin kuluttua.

Sat-7:n Egyptin työ on takavarikoinnin jälkeen ollut rajoitettua. Suorat lähetykset jouduttiin lopettamaan, eikä moniakaan uusia ohjelmia saatu nauhoitettua. Arabiankieliset aikuisten ja lasten kanavat ovat kuitenkin pysyneet toiminnassa Libanonin studion lähetyksillä ja yhteistyökumppanien tuottamilla ohjelmilla.

Toiminnanjohtaja Farid on helpottunut.

”Viime viikkojen aikana myös hengellinen kestokykymme on ollut koetuksella. Maailmanlaajuisen Kristuksen kirkon tuki on kuitenkin rohkaissut meitä.”

Sat-7 ei vieläkään tiedä, miksi viranomaiset pitivät välineistön takavarikointia välttämättömänä, mutta on kiitollinen tuesta, jota on saanut paikallisilta kirkoilta, lakimiehiltä ja katsojilta sekä esirukouksesta ja taloudellisesta tuesta työn ystäviltä eri puolilta maailmaa.

”Ryhdymme iloiten taas palvelemaan Jumalaa työllämme, emmekä pidä tätä mahdollisuutta itsestään selvänä”, toiminnanjohtaja Farid toteaa.

”Tämän vaikean jakson ajan olemme nähneet Jumalan väkevän käden toimintaa ja kokeneet Kristuksen ruumiin yhteyttä.”

 
artikkelibanneri Uusi Tie