Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

SAT-7 järjesteli kanavansa uusiksi − koulutusohjelmat siirtyvät Kids- ja Arabic-kanaville

 
Arabilapset peukuttavat.

Jatkossa mm. arabiankielistä, lapsille suunnattua Minun kouluni -ohjelmaa televisioidaan rajoittamatta sen sijoittelua SAT-7:n tietyn kanavan aikatauluun. Ratkaisu on vastaus katsojien toiveisiin. Kuva: SAT-7.

Satelliittitelevisiojärjestö SAT-7 on lakkauttamassa arabiankielistä Academy-koulutuskanavaansa sellaisenaan. Marraskuun alusta Academyn ohjelmat sijoitetaan SAT-7 Kids -lastenkanavalle ja SAT-7 Arabic -kanavalle.

SAT-7 on seurannut tarkasti runsaan vuoden olemassa olleen Academy-koulutuskanavansa tilannetta ja teettänyt katsojatutkimuksia. Koska melkein kaikki Academyn katsojat seurasivat myös Kids- ja Arabic-kanavia, SAT-7:ssa ei pidetty järkevänä erillisen koulutuskanavan ylläpitoa. Päätöksen takana on satelliittitelevisiojärjestön johtoryhmä.

− Tavoitamme usean kanavan kautta laajemmin ja paremmin erilaisia katsojaryhmiä kuin yhden yksittäisen kanavan välityksellä, sanoo SAT-7:n toimitusjohtaja ja perustaja Terence Ascott. SAT-7:n ohjelmien seuraajia on kielestä riippuen Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa ja Keski-Aasiassa sekä internetin välityksellä ympäri maailmaa.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

SAT-7 Kids -lastenkanavaa ja SAT-7 Arabic -kanavaa katsoo nykyisin jo noin 25 miljoonaa arabiankielistä viikoittain.

Academy kanavasta tuotteeksi

Academy-satelliittitelevisiokanavasta on kehitelty SAT-7:ssa ”brändiä”, joka sisältää järjestön arabiankielisen kristillisen koulutuksen ja yhteisölliseen kehitykseen vaikuttavan ohjelmasisällön. Sen katsotaan myös vahvistavan SAT-7:n Arabic- ja Kids-kanavien korkealaatuista tarjontaa.

Katsojatutkimuksissa on lisäksi yllättäen selvinnyt, että SAT-7:n ohjelmia katsotaan paitsi satelliittiantennien välityksellä niin nykyisin enenevässä määrin internetinkin kautta, jopa pakolaisleireillä. Muutos on ollut nopea ja suunta kasvava.

Strategiaan kuuluukin kehitellä verkkoon jatkossa e-oppimisen alustoja. Niiden avulla Academyn laajeneviin valikoimiin on mahdollista päästä käsiksi mihin aikaan vuorokaudesta tahansa ja missä tahansa.

SAT-7:llä on Suomessa viisi jäsenorganisaatiota: Medialähetys Sanansaattajat, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys, Suomen Lähetysseura, IRR-TV ja Frank Mangs Center.

SAT-7

 
Sansa artikkeliban 9.9.-22 alkaen,MJa