SAT-7 auttaa räjähdyksen jälkeisen Beirutin asukkaita televisiossa ja kaduilla

 
Libanonin liput liehuvat raunioiden keskellä Beirutissa.

SAT-7:n arabiankieliset kanavat jakavat tietoiskuja siitä, kuinka traumasta voi selviytyä, ja lähettävät myös pidempiä mielenterveyttä käsitteleviä ohjelmia. Libanonin-studio on lisännyt ohjelmia Beirutin elokuisen räjähdyksen jälkeen. Kuva: Elie El Hayek for SAT-7.

Kristillinen satelliittitelevisio SAT-7 kulkee rinnalla, kun Libanonin pääkaupungin Beirutin asukkaat koettavat jatkaa elämäänsä 4. elokuuta tapahtuneen suuronnettomuuden jälkeen.

Arabiankieliset kanavat SAT-7 Arabic ja lastenkanava SAT-7 Kids tarjoavat ohjelmissaan hengellistä ja henkistä tukea, ja SAT-7:n tiimi auttaa myös konkreettisesti kaupungin kaduilla.

− On luonnollista, että olemme läsnä ja autamme ihmisiä. SAT-7:n viesti on heijastaa Kristuksen rakkautta ihmisille, sanoo  SAT-7:n Libanonin toiminnanjohtaja Maroun Bou Rached.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Beirutissa tapahtui 4. elokuuta valtava räjähdys, jonka aiheutti satamassa ollut ammoniumnitraattivarasto. Onnettomuudessa kuoli yli 180 ihmistä ja loukkaantui noin 6000. Arviolta 300 000 ihmisen kodit tuhoutuivat tai vahingoittuivat.

Räjähdys havaittiin myös SAT-7:n keskustoimistolla Kyproksella, noin 240 kilometrin päässä. Itsekin Libanonista kotoisin oleva SAT-7:n toimitusjohtaja Rita Elmounayer kertoi tuoreeltaan:

− Olimme toimistossa, kun räjähti, emmekä tienneet, mitä tapahtui. Olemme valtavan kiitollisia, että kaikki Libanonin työntekijämme ovat turvassa. Sydämemme on niiden luona, jotka ovat kokeneet kovia, ja rukoilemme rauhaa kaikille.

Suoria lähetyksiä SAT-7:n Libanonin-studiolta

SAT-7 Arabic -kanavan työntekijät pyysivät välittömästi onnettomuuden jälkeen kristittyjä rukoilemaan haavoittuneiden ja omaisiaan menettäneiden puolesta. Myös Libanonin poliittisten päättäjien ja avustustoiminnan puolesta pyydettiin rukousta.

Vain vuorokausi räjähdyksen jälkeen SAT-7 Arabic lähetti suoran tv-ohjelman, Kipua ja toivoa, johon pyydettiin kirkkojen johtajia rukoilemaan Libanonin kansan ja tulevaisuuden puolesta sekä asiantuntijoita kertomaan räjähdyksen jälkeisestä tilanteesta.

− Emme ole nähneet mitään tällaista aiemmin. Kaduilla on lasia ja ihmisten silmissä kyyneleitä. Menetysten määrää ei voi laskea. Vain Jumalan armo ja rakkaus voi tuoda lohdutuksen ja yhteyden ihmisten välille, kiteytti ohjelman juontaja Saeed Melki.

SAT-7 on lähettänyt Libanonin-studiostaan päivittäisiä rukoushetkiä, paikallisten ihmisten rohkaisevia puheenvuoroja sekä lapsille omaa ohjelmaa. Arabiankieliset kanavat jakavat lyhyitä tietoiskuja siitä, kuinka traumasta voi selviytyä, ja lähettävät lisäksi pidempiä mielenterveyttä käsitteleviä ohjelmia.

Tukikampanja #ForBeirut

Tv-ohjelmien lisäksi SAT-7:n Libanonin-työntekijät ovat olleet aktiivisia myös muilla tavoin. He ovat esimerkiksi tarjonneet ruokaa ja vettä vapaaehtoisille, jotka ovat siivonneet katuja hävityksen jäljiltä ja vartioineet rakennuksia.

Pian räjähdyksen jälkeen SAT-7 käynnisti tukikampanjan nimeltä #ForBeirut – Standing Firm in Faith (Beirutin puolesta – seistään lujana uskossa). Kampanjalla SAT-7 kutsuu ihmisiä kaikkialta maailmasta rukoilemaan ja lähettämään videoviestejä Beirutin kristittyjen tueksi, samoin kuin lahjoittamaan ylimääräisten ohjelmakulujen kattamiseksi.

− Kiitämme teitä rukouksistanne, arvostamme niitä suuresti. Tilanne on silminnähden paha. Mutta me uskomme, että se voi muuttua. Jumala voi tehdä ihmeitä. Niinpä pyydämme, että jatkatte rukouksia, sanoo Mirna Adaymi, SAT-7 Arabicin esimies Beirutissa.

Libanonin tilanne oli vaikea jo ennen räjähdystä. YK:n arvioiden mukaan keväällä 2020 maan asukkaista 55 prosenttia kärsi köyhyydestä. Yhä useampi keskiluokkaan kuuluva on muuttanut ulkomaille.

Sairaaloiden henkilökunta on joutunut koville hoitaessaan loukkaantuneita. Myös koronavirustartunnat ovat lisääntyneet huolestuttavasti.

Lähde: SAT-7

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa