Kirkko: Joutjärven seurakuntaneuvosto linjasi: Kohtaamispaikka saa lähteä seurakunnasta

Sanan Suvipäivillä Kangasniemellä puhutaan valosta, toivosta ja yhteydestä

 

Sanan Suvipäivillä julkistetaan Jukka Jämsénin kirja Pelkkänä korvana. Sen aiheena on yhteys Jumalaan rukouksessa.

Kansan Raamattuseuran kesäjuhlaa Sanan Suvipäiviä vietetään viikkoa ennen juhannusta Kangasniemellä. Juhlien teema Valo on! nousee juhlien ajankohdasta ja Raamatun ajatuksesta Jumalasta valona ja yhteyden luojana

Rukous on myös kuuntelemista

Yhteydestä Jumalaaan kertoo myös Jukka Jämsënin kirja Pelkkänä korvana, joka julkistetaan Sanan Suvipäivillä.  Jämsén kokoaa kirjassaan yhteen opetusta kuuntelevasta rukouksesta, armolahjoista ja erityisesti profetoimisen lahjasta.

– Kerron käytännön kokemuksia ja annan ehdotuksia miten ja missä soveltaa tätä lahjaa käytäntöön. Rohkaisen ihmisiä säännölliseen Raamatun lukemiseen ja Jumalan kanssa olemiseen. Kristityn elämä on sitä, että vapaana Jumalan lapsena kuuntelemme häntä, Raamatussa, kasteessa, ehtoollisessa, seurakunnassa, luonnossa, arjen keskellä, ja annamme sen vaikuttaa.

Pipliaseura neliöb. 1.-30.11. MJa

– Kun rukoilemme ”Anna meille jokapäiväinen leipämme”, se tarkoittaa myös sitä, että kuulemme päivittäin Jumalaa.

Jämsén tuo esille, miten Jumalan kuuleminen ja tunnusteot ovat kuuluneet seurakunnan elämään niin alkuseurakunnassa kuin tämän päivän kasvavissa seurakunnissa.

– Pyhä Henki kutsuu meitä olemaan seurakunta, jossa on tuoreen leivän tuoksu.

SanaForumeissa mennään pintaa syvemmälle

Yksi elementti Suvipäivien runsaassa ohjelmassa ovat päätoimittaja Heli Karhumäen luotsaamat SanaForumit. Niissä mennään pintaa syvemmälle siinä mihin kristillinen toivo perustuu ja millainen voima se on Forumien vieraiden elämässä.

Karhumäen Forumeissa keskustelemassa on yhteensä yksitoista kirkon ja yhteiskunnan vaikuttajaa, muiden muassa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä sekä kirkkoneuvos Pekka Huokuna.

Suvipäivien yksi runko on  raamattuopetus, jossa viikonlopun aikana käydäään läpi koko Johanneksen evankeliumi yhdeksän opettajan voimin. Sarjan aloittavat koulutusjohtaja Mikko Matikainen ja piispa Seppo Häkkinen.

Suvipäivillä on sanan ohella myös runsas musiikkiohjelma. Pekka Simojoki ja Exit konsertoivat avajaisillassa. Arja Koriseva on valinnut konserttiinsa hengellisiä lauluja, jotka ovat häntä elämän varrella puhutelleet. Sunnuntaina juhlavieraita hemmotellaan kanteletaiteilija Ida Elinan konsertilla. Juhlien aattona musiikkiseminaarissa Lehari Kaustelin vieraana on pianotaitelija Risto Lauriala kertomassa työstään.

Stand-up koomikko Mikko Vaismaa puolestaan pitää rentoon tyyliinsä huumorin peiliä kuulijoiden edessä. Naurun kautta voi nähdä itseään ja elämää uudessa valossa.

Suvipäivävieraita hellivät Kangasniemen hienot maisemat ja paikkakunnan vieraanvaraisuus. Monella tavalla aktiivinen seurakunta on innolla rakentanut tapahtumaa. Talkoissa ovat mukana paikkakunnan monet tahot.

Juhlateltan ohjelmat lukuun ottamatta raamattuopetuksia ja konsertteja streamataan KRStube-kanavalla.  Exitin konsertti välitetään suorana  TV7 Plus -nettikanavalla suorana.

Sanan Suvipäivien ohjelma 15.-17.6. Kangasniemellä.