Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

”Myönteistä viestiä masentuneisuuden keskelle”

 

Sanan Suvipäivien valmistelut etenevät hyvässä vauhdissa. Valmisteluista vastaavat muiden muassa Kangasalalta kirkkoherra Seppo Jarva (takana vas.), tapahtuman pääsihteeri Sointu Kaikkonen, tiedottaja Tiina Mylläri ja KRS:sta toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma, varatoiminnanjohtaja Kalle Virta ja musiikkivastaava Jussi Pyysalo.

Kangasalan maisemat tarjoavat kauniit puitteet Kansan Raamattuseuran kesäjuhlalle Sanan Suvipäiville 17-19. kesäkuuta. Teemaksi on valittu Nosta katseesi.

– Ohjelmassa katselemme sitä, mikä on nyt ajankohtaista omassa elämässä tai laajemmin, esimerkiksi maahanmuuton kysymyksissä. Ihmisten yhteisten elämänkokemusten teemoja käsitellään toivon näkökulmista. Raamattuopetusta voi kuunnella vaikka kokonaisen sarjan aiheesta Jeesus kohtaa ihmisen. Myös musiikkia on tarjolla runsaasti, KRS:n varatoiminnanjohtaja Kalle Virta lupaa.

– Haluamme pitää esille toivon löytämistä. Jumala ei tahdo painaa katsettamme alas, vaan nostaa ylös löytämään omaan ja toisen elämään sen mikä voi kukkia ja tuottaa hyvää.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Kirkkoherra Seppo Jarva toivottaa juhlavieraat lämpimästi tervetulleeksi Kangasalle.

–  Sanan Suvipäivillä on mahdollista nousta arkikokemuksen yläpuolelle, katsomaan asioita vähän kauempaa ja uusista näkökulmista. Maailma kaipaa hyviä uutisia, myönteistä viestiä masentuneisuuden keskelle ja sitä ohjelma viestittää.

– Olen iloinen ja ylpeä Suvipäivien ohjelmasta ja siitä, että paikkakunnallamme on paljon hyvää osaamista annettavaksi. Mielellämme teemme tämän palveluksen juhlavieraille. Tapahtuma antaa myös seurakunnalle näkyvyyttä ja kokoaa joukkoja toimimaan yhdessä.

Tapahtumaviikonlopun eri päivillä on oma erityisteemansa, alkuun lähdetään rakkaudesta uskon kautta toivoon. Päätilaisuudet pidetään lukion pihaan pystytettävässä juhlateltassa ja kanavat koulun tiloissa. Edellisvuosina Suvipäivillä suuren suosion saanut raamattuopetus saa tänäkin vuonna oman non-stop kanavansa. Lapsille ja perheille on luvassa seikkailua ja yhteisiä hyviä hetkiä.

Sanan Suvipäivien puhujavieraina ovat mm. Eero Junkkaala, Tommy Hellsten, Markku Ojanen, Marko Sagulin, Lauri Thurén, Satu Eerola, Ulla Saunaluoma, Heli Karhumäki ja Mikko Matikainen.

Runsaasta musiikkiannista vastaavat Pekka Simojoki, Pentti Hietanen, Jukka Leppilampi, Duo Poika&Maria, Jukka Salminen, Kristiina Tanhua-Laiho, Minna ja Jussi Pyysalo sekä lauluyhtye Valkea.

Suvipäivien aattona Kangasalla järjestetään myös seurakuntaseminaari, jossa paneudutaan maahanmuuttajien kohtaamiseen seurakunnan työssä.

Sanan Suvipäivät 17.-19.6.2016