Sana Soi -juhlatilaisuudessa esiintyvä Ritva Oksanen: ”Usko on yksinkertainen asia”

Ritva Oksanen. Kuva: Johanna Kare.

Tänä vuonna on juhlittu Tampereen Sana Soi -iltojen 25-vuotista historiaa. Merkkivuosi päättyy Tampereen Tuomiokirkossa 14.4. klo 18 teemalla ”Laulava sydän”.

Vieraina illassa ovat laulaja-näyttelijä Ritva Oksanen ja tuomiorovasti Olli Hallikainen.

Ritva Oksanen tunnetaan monista konserteistaan ja teatterirooleistaan. Televisiosta erityisesti Elämänmenon Eila Nieminen ja Pesärikon Laimi ovat jääneet suuren yleisön mieleen.

SEKL_valona ja suolana 1kk

– Olen kiitollinen taivaan Isälle siitä, että olen saanut tehdä upeita rooleja ja hienoja konsertteja huippumuusikoitten kanssa. Julistan työni kautta, Oksanen toteaa.

Hän kertoo saaneensa huomata, että ”Jumala pitää kaikissa vaiheissa huolta”.

– Usko on yksinkertainen asia, siitä on turha tehdä liian monimutkaista, sanoo teatterineuvos Ritva Oksanen.

– Se on kääntymistä Jumalan puoleen. Usko on lahja, jonka Jumala antaa. Ei se tule ihmiseen kenenkään toisen tuputtamalla. Jumalalla on kaikelle oma aikansa.

Sana Soi juurtunut Tampereelle

Tampereen Sana Soi -illoista vastaa Suomen Raamattuopiston musiikkisihteeri, laulajaevankelista Pertti Kallio. Hänen mukaansa kuukausittain järjestettävissä Sana soi -illoissa käy tavallisesti 150-200 vierasta.

– Sana Soi on juurtunut tamperelaiseen elämänmenoon, ja voidaan puhua tamperelaisesta kirkkokulttuuri-ilmiöstä. Tarkoitus olisi, että näiden iltojen kautta ihmiset ymmärtäisivät, että seurakunta on kiinnostuneiden, täysjärkisten ihmisten hyvää toimintaa.

– Aika paljon käy etsijöitäkin, koska iltoihin on vapaa pääsy. Kun illoissamme julkisuuden henkilö tunnustaa uskonsa, se on puhuttelevaa. Olen iloinnut siitä, Kallio toteaa.

Sana Soi -illassa ovat mukana vieraiden lisäksi Suomen Raamattuopiston julistustyön johtaja Petri Kortelahti, säestäjä Maila Böhm. Juontajana toimii Pertti Kallion lisäksi Sointu Lanki. Sana Soi -iltaan on kaikille vapaa pääsy. Illan järjestävät Tampereen tuomiokirkkoseurakunta ja Suomen Raamattuopisto.

Sana Soi -iltoja alettiin viettää Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa vuonna 1991. Pari vuotta myöhemmin tapahtuma rantautui myös Tampereelle.