Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Sadinmaa Mannerheimin päiväkäskyn peittämisestä: Harkittu teko – Kantola: Ymmärrän loukkaantumisen

 

Vasemmiston keskinäisessä välienselvittelyssä Radio Dein studiossa kohtasivat Sdp:n ja Vasemmistoliiton pappisehdokkaat Kai Sadinmaa ja Ilkka Kantola.

KUUNTELE KLIPPI. Pappi ja Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas Kai Sadinmaa ei näe syytä pyytää anteeksi Mannerheimin päiväkäskyn peittämistä ja korvaamista poliittisilla viesteillä Kallion kirkossa Helsingissä. Sadinmaa tunnusti Radio Dein vaalitentissä keskiviikkona, että kyseessä oli hänen puoleltaan harkitusta teosta. Suorassa lähetyksessä Sadinmaan kanssa debatoinut Sdp:n kansanedustaja Ilkka Kantola sanoo ymmärtävänsä niitä, jotka loukkaantuivat tempauksesta ja poistuivat kirkosta.

– Se [marsalkka Mannerheimin päiväkäskyn peittäminen] oli todella harkittu teko, kertoi Kai Sadinmaa Radio Dein vaalitentissä.

– Kirkkohan oli legitimoimassa hyökkäyssotaa Neuvostoliittoon natsi-Saksan kanssa, perusteli Vasemmistoliiton pappisehdokas kohua aiheuttanutta tempaustaan.

KRS Krito 10.-23.6.

Eduskuntavaalikampanjaa käyvä Sadinmaa kiisti, että kyse olisi ollut vaalitempusta.

– Ei tämä vaalitemppu ollut. Voi olla, että menetän siinä enemmän ääniä kuin saan. Tämä on näköjään kuitenkin niin voimaksa tabu, mihin sohin. Ei ole sanottu, että tulen sillä menestymään näissä vaaleissa.

Sadinmaan kanssa Kallion kirkkoon uskonnosta ja politiikasta keskustelemaan kutsutut Kokoomuksen Atte Kaleva ja Keskustan ehdokas Abdirahim ”Husu” Hussein poistuivat kirkosta kesken oman päiväkäskyn lukemisen.

– Sosialidemokraattien kansanedustaja, kolmannelle kaudelle Arkadianmäelle pyrkivä, Ilkka Kantola ei halunnut Radio Dein vaalitentissä arvioida, olisiko toiminut Kalevan ja Husseinin tavoin ja vetäytynyt protestiksi yllättäville urille ajautuneesta keskustelutilaisuudesta,

– Vaikea spekulatiivisesti arvioida, miten olisi käyttäytynyt. Luin lehdistä ja sosiaalisesta mediasta tilanteesta ja ymmärrän niitä, jotka ovat siitä loukkaantuneet, Kantola sanoi.

– Mannerheim on kaiken kaikkiaan ylistetty ja kiitelty mutta myös kiistelty hahmo Suomen valtiollisessa historiassa. Hänellä on ollut erilaisia rooleja; joissakin asioissa hän on epäonnistunut, joissakin asioissa onnistunut. Kirkon seinällä on pitkään ollut ylipäällikön päiväkäsky, siitä voidaan tietysti keskustella, demariehdokas muotoili.

– Meillä on erilaisia traditioita. Minua se ei häiritse, että se on siellä, ilmoitti Kantola omana kantanaan.

Lue myös:

”Pastori Kai Sadinmaan päiväkäsky sai kirkon tyhjenemään kuulijoista”

Kantolan ja Sadinmaan keskustelu kokonaisuudessaan Radio Dein ohjelma-arkistossa

Radio Dein muut vaalilähetykset

Kuuntele Kai Sadinmaan ja Ilkka Kantola sananvaihto marsalkka Mannerheimin päiväkäskystä Radio Dein vaalitentissä [toimittaja Kai Kortelainen, 5 min]:

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)