Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Saaren kirkon Orpokotijuhlilla yli 2200 osallistujaa

 

Orpokotijuhlilla jaettiin huomionosoituksia. Kuva: Parikanniemisäätiö

Parikkalan Saaren kirkolla 69. kerran järjestetyillä orpokotijuhlilla oli osallistujia noin 2200 eri henkilöä. Juhlilla oli paljon ensikertalaisia. Joukossa oli myös paljon lapsiperheitä, nuoria ja lapsia. Tämän vuotisia juhlia leimasi järjestelyiden hyvä sujuminen, lämmin henki ja sielunhoidollinen julistus. Puhutteleva hiljainen hetki koettiin sunnuntai-aamun seuroissa, kun puhujaksi merkitty ja Saaren juhlilla vuosikymmeniä puhujana ollut Reijo Voimala oli kuollut torstai-iltana.

Launtai-iltana muistettiin useita henkilöitä. Parikanniemisäätiön palveluksessa olevan evankelista Pekka Maarasen esikoiskirja Saarnaajan kirja julkaistiin.

Viidelle säätiön työssä ja vapaaehtoistyössä mukana olleelle myönnettiin Kirkkopalvelujen seurakuntatyön kultainen ansiomerkki. Huomionosoituksen saajat olivat Anja Muhonen, Matti Neuvonen, Jouko Jyrkämä, Matti Kostamo ja Jussi Pitkänen. Lisäksi illassa muistettiin Parikanniemen lastenkodissa elämäntyönsä tehneitä ja pian eläkkeelle jääviä Raija ja Henrik Ohlista.

Juhlien ohjelmakokonaisuus on perinteinen ja koostuu seuroista, raamattuopetuksista, ehtoollistilaisuuksista ja lähetysjuhlasta. Useat juhlavieraat kertovat tulevansa juhlille nimenomaan pelkistetyn, koruttoman ja vaatimattoman ohjelmatarjonnan takia. Juhlien erikoisuus on poikkeuksellisen voimakas virren veisuu.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Sunnuntain messussa saarnannut kirkkoherra Sammeli Juntunen sanoi, että ”Pyhä Henki osoittaa ihmiselle, että hyvän ja kunnollisen ulkokuoren alla on syntinen sydän, joka vastustaa Jumalaa, eikä siksi halua uskoa Jumalan lähettämään Vapahtajaan. Pyhän Hengen varsinainen tehtävä on kuitenkin vapautuksen tuominen.”

Saaren kirkolla järjestettävät orpokotijuhlat järjesti Parikkalan seurakunta ja Parikanniemisäätiö. Säätiön taustalla on kannatusyhdistys Parikanniemen ystävät ry. Vuonna 2014 juhlat ovat 70. kertaa nykyisellä paikalla järjestettävät. 2015 tulee lastenkodin eli entisen orpokodin syntymisestä kuluneeksi sata vuotta ja vuonna 2016 Helena Konttisen kuolemasta myös sata vuotta.

Teuvo V. Riikonen

Lisätietoja säätiöstä: www.parikanniemi.fi

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie