Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Ruotsikielinen lestadiolainen keskusjärjestö LFF Suomen teologisen instituutin jäsenjärjestöksi

 

Kuvassa Suomen teologisen instituutin opiskelijoita. Kuva: STI:n arkisto

LFF (Laestadianernas Fridsföreningars Förbund) päätti vuosikokoukseen 21.4. anoa Suomen teologisen instituutin jäsenyyttä. STI:n hallitus hyväksyi kokouksessaan 26.4. anomuksen.

STI:n hallitus iloitsi siitä, että kirkkomme herätysliikkeet ovat päätöksen myötä vielä laajemmin mukana STI:n toiminnassa.
– Teimme päätöksen vuosikokouksessa yksimielisesti. Yhteistyö kirkkomme herätysliikkeiden ja järjestöjen kesken on yhä tärkeämpää, LFF:n sisälähetyksen toiminnanjohtaja Stig-Erik Enkvist kertoo.
LFF on ruotsinkielisen Rauhan Sana -lestadiolaisuuden keskusjärjestö, johon kuuluu yhdeksän itsenäistä rukoushuoneyhdistystä. LFF:n toiminta on hyvin vireää ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Toimintaa on myös Helsingissä ja Turussa.
STI:llä on nyt yhdeksän jäsenjärjestöä. Aiemmin liittyneet ovat Lähetysyhdistys Kylväjä, Länsi-Suomen Rukoilevaisten Yhdistys, Medialähetys Sanansaattajat, Suomen Ev.lut. Kansanlähe-
tys, Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, Suomen Raamattuopiston Säätiö sekä Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland. Tuki-
jäseniä STI:llä on noin 2.000.
STI lisäkouluttaa ja tukee teologian opiskelijoita. Se pyrkii vahvistamaan Raamattuun ja luterilaiseen uskoon sitoutumista. Ensi vuonna STI täyttää 30 vuotta. Sen toimitilat ovat Helsingissä.