Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Rukousvastaus lentokentällä – salaperäinen auttaja katosi mystisesti

 

Hankala elämäntilanne pakotti naislääkäri N:n opettamaan paikallista kieltä ulkomaalaisille, vaikka heidän uskonsa ärsytti häntä. Kun rukousvastaus yllätti lentokentällä hänet, hän ymmärsi Jeesuksen olevan todellinen.

Miten muslimi voi löytää Jeesuksen maassa, jossa valtio tarkkailee kristittyjä, kokoontumisia rajoitetaan ja hengellistä materiaalia ei voi jakaa? Usein myös suku ja ystävät eivät hyväksy kristityksi kääntymistä. Muslimi ei voi tunnustaa Jeesusta Jumalan pojaksi, ja joskus jopa Jeesuksen nimen sanomista pitää välttää.

– Islamissa on synti uskoa Jeesukseen Jumalan poikana. Pelkäsin kuulla tai mainita Jeesuksen nimeä, sillä pelkäsin Allahin rankaisevan minua siitä, kertoo kristitty N.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Hänen tiensä kristityksi alkoi ahdistuksen kautta. N:n avioliitto ei ollut onnellinen. Hänen miehensä sanoi usein, ettei rakasta vaimoaan. Ahdistuksessaan N etsi apua ja turvaa Allahilta ja islaminuskosta.

– Tein kaiken, mitä uskontoon kuuluu. Rukoilin viisi kertaa päivässä, paastosin ja noudatin kaikkia muitakin opinkappaleita tarkasti. Koin kuitenkin oloni edelleen ahdistuneeksi. Allah tuntui etäiseltä ja ankaralta. Pelkäsin häntä.

Avioliiton vaikeuksien ohella oli myös taloudellisia ongelmia. N:n kohdalla oli johdatus, että hänen piti rahapulassa ottaa lääkärin työn rinnalle toinen työ. Hän opetti maahan tulleille ulkomaalaisille paikallista kieltä. Oppilaat kertoivat Jeesuksesta, antoivat Raamatun ja kutsuivat tilaisuuksiinsa.

– En pitänyt siitä, että oppilaani puhuivat minulle Jeesuksesta. Islamissa on synti uskoa Jeesukseen Jumalan poikana, N sanoo.

Hän luki kuitenkin Raamattua heidän kanssaan ja kävi tilaisuuksissa, vaikka ei uskonut Jeesukseen. Jumalan rakkaus tuntui erilaiselta ja veti puoleensa.

Muutamien vuosien aikana eri oppilaat pommittivat N:aa puhuen hänelle Jeesuksesta ja osoittaen hänelle rakkautta. Viimein N:n mitta tuli täyteen ja hän suuttui. Hän kielsi oppilaitaan puhumasta hänelle mitään Jeesuksesta sanoen, että hän ei aio koskaan ottaa Jeesusta vastaan.

– Sanoin, että riittää jo, en aio koskaan ottaa Jeesusta vastaan. Myöhemmin olen miettinyt, että silloin Jumala taivaassa varmaan hymyili, koska Hänellä oli jo toinen suunnitelma minulle.

N:n ponnekkaasta kieltäytymisestä huolimatta Jumalan johdatus hänen elämässään jatkui. Eräs kristitty pariskunta luuli N:aa kristityksi ja pyysi hänet mukaan kristittyjen lääkärien ryhmään. Sitä kautta N:lle tarjoutui tilaisuus lähteä matkalle Eurooppaan erääseen konferenssiin. Ensimmäinen ulkomaanmatka houkutteli kovasti, ja N päätti lähteä.

Lentokentällä tuli kuitenkin ongelma. Hakijaa ei usean tunnin odottelun jälkeenkään kuulunut paikalle. Kielimuuri vaikeutti avun pyytämistä, ja N oli hädissään ja väsynyt. Ensimmäisen kerran elämässään hän päätti rukoilla kristittyjen Jumalalta apua.

– Silloin rukoilin hädissäni, että jos Jeesus sinä olet todella olemassa, niin auta minua nyt. Lupaan uskoa sinuun, jos autat minua.

Pian rukouksen jälkeen N sai ihmeellisesti apua eräältä nuorelta mieheltä, joka autettuaan katosi salaperäisesti. Tästä N tajusi Jeesuksen olevan olemassa. Miettiessään lentokentällä tapahtunutta myöhemmin kotona N oivalsi Jumalan auttaneen häntä ja hän myöntyi viimein vastaanottamaan Jeesuksen. Vaikka Jumalan armollisuus ja rakkaus olivat houkuttaneet jo kauan, päätös ei kääntyä kristityksi ei ollut helppo.

– Islamin uskossa minua pidettäisiin petturina.

Kristityksi kääntymisen jälkeen N koki elämänsä muuttuvan. Vaikka kaikki elämän vaikeudet eivät ratkenneet, niin pelon tilalle tuli rakkaus. Raamatusta löytyi monia lohdullisia kohtia, kuten psalmit ja Johanneksen evankeliumin 14. luku.

Kaikeksi onneksi perhe, suku ja ystävät eivät hylänneet kristityksi kääntynyttä N:aa, vaikka kyseenalaistivatkin päätöstä. Muslimimaassa myöskään valtio ei suhtaudu kristinuskoon ylen suopeasti. Kristittyjä tarkkaillaan ja heidän kokoontumisiaan rajoitetaan. Hengellistä materiaalia ei voi jakaa vapaasti. Sitä pidetään propagandana, ja propagandan jakaminen on kiellettyä. N kertoo elämästään uskovana:

– Kotona ei saisi pitää rekisteröimättömiä kokoontumisia eikä myöskään säilyttää kristillisiä kirjoja, jotka eivät ole uskontokomitean hyväksymiä. Onneksi Raamattu on hyväksytty. Huolimatta rajoitteista ajattelen, että elämäni Jeesuksen omana on parempaa kuin ilman Häntä. Voin elää kristittynä melko vapaasti, kunhan en toimi liian avoimesti. Koen, että en ole uskoontulon myötä joutunut luopumaan mistään, mitä välttämättä olisin halunnut pitää.

N kehottaa rukoilemaan maansa puolesta:

– Pyydän rukousta sen puolesta, että tässä maassa ihmiset oppisivat tuntemaan Jeesuksen. Tässä maassa suurin osa ihmisistä on muslimeja, ja tiedän kokemuksesta, että moni muslimi elää pelossa. Toivoisin myös, että rukoilette sen puolesta, että eri seurakunnat löytäisivät yhteyden ja olisivat ystävällisiä toinen toisiaan kohtaan. Lisäksi pyydän rukousta sen puolesta, että ihmisillä olisi työpaikkoja. Työttömyys ja siitä aiheutuvat ongelmat ovat suuri ongelma tässä maassa.

Kuva: Pixabay

 
Kylvaja artikkelibanneri