Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Rukousklinikat juhlivat kymmenvuotista taivaltaan Helsingissä

 

Markku ja Susanne Laitinen johtavat Healing rooms -työtä Suomessa. Kuva: Sari Savela

Healing Rooms -rukousklinikkatyö käynnistyi Suomessa loppuvuodesta 2006. Kymmenessä vuodessa rukoustyö on levinnyt ympäri Suomea. Nykyään rukousklinikoita on jo 33.

Healing Rooms Eurooppa -konferenssi kokosi satoja rukouksen ystäviä eri puolilta Suomea Helsingin Vanhaan kirkkoon 9.-11.3. Konferenssin pääpuhujana oli järjestön perustaja ja johtaja Cal Pierce Yhdysvalloista. Kansainvälistä tuulahdusta konferenssiin toivat myös Iso-Britannian, Ruotsin, Sveitsin ja Viron Healing Rooms -työn johtajat.

Konferenssissa kuultiin Cal Piercen puheiden ohella työn kuulumisia eri maista.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Konferenssin yhtenä painopisteenä oli kristittyjen yhteys. Tämä näkyi muun muassa lauantain Rukous Suomen puolesta -tilaisuuudessa, jossa eri seurakuntien, järjestöjen ja median edustajat yhdessä rukoilivat Suomen puolesta. Helsingin tuomikirkkoseurakunnan kappalainen Maija Kuoppala oli yksi rukoilijoista.

Suomen ensimmäinen Healing Rooms -rukousklinikka avattiin Espoon Leppävaarassa 24.10.2006. Sittemmin työ on levinnyt eri puolille Suomea. Nykyään toimivia rukousklinikoita on jo 33. Kansainvälisesti Healing Rooms -palvelutyö on levinnyt yli 80 maahan. Suomen Healing Rooms -työtä johtaa espoolainen pariskunta Markku ja Susanne Laitinen. Yhdistyksen toimintaa valvoo hallitus, johon kuuluu pastoreita eri seurakunnista.

– Healing Rooms -rukousklinikoilla palvelee nykyään noin 500 koulutettua rukouspalvelijaa. He ovat tavallisia kristittyjä, jotka tulevat eri seurakuntatausoista, Susanne Laitinen kertoo.

Healing Rooms -rukoustyölle onkin leimallista yhteiskristillisyys. Esimerkiksi Espoon Leppävaarassa toimivalla rukousklinikalla on rukoilijoita niin evankelis-luterilaisesta kuin vapaisiin suuntiin kuuluvista seurakunnista. Leppävaaran klinikan työtä vetää Juha Kärnä, joka on ollut toiminnassa mukana lähes alusta alkaen.

– Rukousklinikalla palveleminen on yleensä viikon piristys. On rohkaisevaa nähdä, miten Jumala toimii, Juha Kärnä kertoo.

Healing Rooms -rukousklinikalla rukoillaan kaikkien halukkaiden puolesta parantumista. Rukoilijat rukoilevat niitä aiheita, joiden puolesta rukoiltava toivoo rukousta. Aiheet vaihtelevat. Toiset toivovat parantumista fyysisestä sairaudesta, toiset toivovat helpotusta masennukseen tai uupumukseen. Joillakin rukousaihe liittyy ihmissuhteisiin tai talouskysymyksiin.

– Reilun kymmenen vuoden aikana rukousklinikoilla on palveltu yli 55.000 ihmistä, Susanne Laitinen sanoo.