Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Rukoushaaste Afrikan vakavan nälkäkriisin taltuttamiseksi

 

Kuva: World vision

World Vision haastaa maailman laajuisesti kaikki seurakunnat rukoilemaan Afrikan nälänhädän puolesta 21.5.2017. Valtava kuivuus on aikaansaanut ennen näkemättömän suuren nälänhädän monissa Afrikan maissa.

Pitkään jatkunut kuivuus ja nälänhätä koettelevat erityisesti Etelä-Sudania, Nigeriaa, Somaliaa ja Jemeniä. Arvioiden mukaan yli 20 miljoonaa ihmistä uhkaa nääntyä nälkään. Aliravittuja lapsia on 1,4 miljoonaa. Myös muualla Itä-Afrikassa kuivuus ja ruokapula koettelevat ihmisiä. Punaisen ristin mukaan käynnissä on aikamme pahin humanitaarinen kriisi.

– Rukouspäivä nälänhädän lopettamiseksi on uskonyhteisöjen vastaus nälänhätään, kertoo Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Artturi. Rukouspäivän taustalla on World Concil of Churches (WCC), jossa on 348 jäsenkirkkoa yli 110 maassa ja edustaa siten yli 560 miljoonaa kristittyä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tiina Artturin mukaan yhtä laajaa rukouspäivää ei ole järjestetty vähään aikaan, mikä osaltaan kertoo tilanteen vakavuudesta.

– Meidän järjestömme  tavoitteena on  tarjota maailman jokaiselle lapselle mahdollisuus tässä elämässä. Ilman rukousta edes tämän tavoittelu ei ole mahdollista, saati sitten saavuttaminen. Tuntuu siltä, että tavoite karkaa, sitä mukaan kun työtä saadaan tehtyä, Artturi kertoo.

Antturi uskoo, että kristittyjen sydämissä on varmasti huoli ja tarve olla avuksi jollain tavalla juuri kaikista heikoimmissa asemissa olevien lasten elämässä.

– Rukous on siihen hyvä väline, samalla se pitää oman sydämen herkkänä heikoimpien tarpeelle.

Rukouspäivänä 21.5. pyydetään erityisesti rukoilemaan yli 20 miljoonan nälkää näkevän ihmisen puolesta, nälkään kuolevien lasten puolesta, väkivallan loppumisen puolesta, avustustyöntekijöiden puolesta ja että koko maailma tulisi avuksi.