Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

”Rukous on tärkein aseemme, mutta Raamatusta emme löydä perusteita olla hiljaa pahan edessä” – Myös kristityt aktiivisina Iranin mielenosoituksissa

 

Iranilaiset naiset ovat mielenosoituksissa polttaneet huivejaan. (Unsplash / Artin Bakhan)

Emme saa huutaa kenellekään kuolemaa, pastori linjaa.

Iranin siveyspoliisin pidättämän Mahsa Aminin, 22, kuolema on herättänyt maassa vakavimmat levottomuudet sitten vuoden 2009. 

Rajoituksiin ja nöyryytyksiin turhautuneet naiset ovat osoittaneet mieltään kymmenissä kaupungeissa, ja jopa koulutytöt ovat kulkeneet paljain päin ja laulaneet hylkäävänsä islamilaisen tasavallan. Iranin viranomaiset kertovat 300 mielenosoittajan kuolleen, ja YK:n mukaan 14 000 on pidätetty ja kuusi on saanut kuolemantuomion. 

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

SAT-7-medialähetys pyrkii farsinkielisissä ohjelmissaan tukemaan tilanteesta ahdistuneita Iranin kristittyjä. 

– Rukous on tärkein aseemme, mutta Raamatusta emme löydä perusteita olla hiljaa pahan edessä. Emme silti saa huutaa kenellekään kuolemaa, pastori Reza Sotoudeh totesi rukousohjelmassa Sanctuary of the Heart (suom. Sydämen pyhäkkö). 

Ohjelma kutsuu Iranin kristittyjä olemaan rohkeita ja seisomaan maanmiestensä rinnalla riippumatta heidän etnisestä alkuperästään tai uskostaan, ”kunnes tämä pahuus poistetaan kansakunnasta”. 

Pastori Sotoudeh löytää jopa toivoa nykyisessä tilanteessa. 

– Olen iloinen tietäessäni, että ihmiset yhdessä haastavat aseettomina pimeyden voimat. Olen ylpeä Iranin kansasta ja erityisesti rohkeista naisista, jotka aloittivat liikkeen, jota hallitus ei ole kyennyt murskaamaan.

 

Aiheet