Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Roihuvuoren seurakuntaan perustettiin Lastenteatteri

 

”Tammenterhon tarina” on Roihuvuoren seurakuntaan perustetun lastenteatteri avausnäytelmä.

Näytelmässä käsitellään hienovaraisesti lapsen itsetunnon löytymistä, kiusaamista ja ystävyyden merkitystä.

Sen tekoon on osallistunut suuri vapaaehtoisten joukko Roihuvuoren seurakunnan alueelta.

Näytelmän käsikirjoittaja Anna-Mari Kaskinen kertoo haluavansa korostaa jokaisen ihmisen ainutlaatuisuutta Jumalan luomana yksilönä, jolla on oma paikkansa ja tehtävänsä suuressa kokonaisuudessa.

Teemaltaan ”Tammenterhon tarina” liittyy Yhteisvastuukeräyksen vuoden 2011 aiheeseen, joka on lasten ja nuorten yksinäisyyden lievittäminen. 

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Näytelmän ensi-ilta on Tammisalon kirkon 45-vuotisjuhlassa 13.2. 2011. 

Seurakuntalaisten yhteisponnistus 

Kaskisen kirjoittaman näytelmän ohjaa Antti Sevanto. Koreografioista vastaa Sari Perttu, lavastuksesta Virpi Kujansuu ja puvustuksen on suunnitellut Tuula Marttinen.

Näytelmän valmistamiseen on osallistunut suuri joukko väkeä Roihuvuoren seurakunnan alueelta. 

Näyttelijät ovat Laajasalon opistolta, oopperalaulaja Johann Tillin luotsaaman musiikkiteatterilinjan opiskelijoita. Sen lisäksi mukana on pitkään tanssia harrastaneita nuoria aikuisia sekä Roihuvuoren seurakunnan lapsiryhmä. 

Lastenteatteri Tammenterho sai syksyllä 2010 Helsingin seurakuntayhtymältä avustuksen toimintansa käynnistämiseen ja ensimmäisen näytelmän valmisteluun. Myös Roihuvuoren seurakunta tukee teatterin toimintaa.