Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Rock-klubi sai tuulahduksen gospelia

 

Hyväntuulista rockia soittava Good Weather Forecast innosti yleisön tanssimaan. Tunnelma Nosturissa oli viihtyisä.

Yhdellä Suomen legendaarisimmista rock-klubeista, Nosturissa jylisi lauantaina gospel. Tunnelmallisen ja tiiviin salin täyttivät monipuoliset gospelbändit ja lyhyet puheet. Evankeliset musiikkimessut järjestettiin jo 41. kertaa.

Lauantai-illan pääkonsertti oli valjastettu usealla tunnetulla gospel-yhtyeellä. Lavalla nähtiin Saraste, Serafiel, GodFM ja saksalainen hyväntuulista rockia soittava Good Weather Forecast.

TEKSTI JA KUVA: MIKAEL TAMMILEHTO

Laulajavaihdoksen tehnyt HB veti ensimmäisen keikkansa uudella kokoonpanolla.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Kiitos, kun ette heitelleet minua tomaateilla, yhtyeen uusi laulaja, Miia Rautkoski vitsaili konsertin lopuksi ja sai yleisön nauramaan.

Vaikean paikan edessä ollut yhtye otti yleisön omakseen. Aiemmin perjantaina tapahtumassa esiintyivät muun muassa Pastorit, KLS Ja Jukka Leppilampi.

Viikonlopun kestänyt tapahtuma järjestettiin Helsingissä. Perjantai vietettiin Agricolan kirkossa, lauantai-ilta legendaarisella rock-klubilla, Nosturissa ja sunnuntaina hiljennyttiin messuun Pyhän Sydämen Kappeliin. Lauantai-illan konsertti veti noin 250 nuorta, perjantaina kävijöitä oli noin 300.

Suomen vanhin vielä toiminnassa oleva gospeltapahtuma on historiansa alusta saakka järjestetty paikoissa, jonne kynnys tulla olisi mahdollisimman pieni. Ensimmäiset vuosikymmenet tapahtuma järjestettiin Finlandia-talossa. Nosturissa tapahtuma oli nyt neljättä kertaa.

Musiikki vetää

Musiikkimessuille olivat tiensä löytäneet Maaria Kuoppala, 21 ja Juho Heiska, 20.

– Emme ole olleet koskaan aiemmin Musamessuilla, he kertovat.

Lauantai-illan konserttiin heidät toi hyvä musiikki. Kuoppala tykkäsi erityisesti GodFM:stä, koska pitää heidän suorasta sanomastaan. Myös Good Weather Forecast sai kehuja. Raskaamman musiikin ystävä Heiska sen sijaan piti eniten Sarasteesta.

Nosturia he kuvailevat mainioksi paikaksi gospeltapahtumalle.

– Ei ole väliä, että missä sanomaa levitetään, kunhan levitetään, Heiska sanoo.

– Tällaiseen paikkaan on myös varmasti helpompi pyytää ei-uskovia kavereita, Kuoppala jatkaa.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie