Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Riikonen siunattiin toiminnanjohtajaksi Orpokotijuhlilla

 

Vuonna 1960 syntynyt pappi ja kirjailija Teuvo V. Riikonen siunattiin Saaren kirkossa 19. elokuuta Parikanniemisäätiön toiminnanjohtajaksi. Kuva Parik

Parikanniemisäätiön ja Parikkalan seurakunnan järjestämät Orpokotijuhlat vietettiin viime viikonvaihteessa Saaren kirkolla. Parikanniemisäätiön uudeksi toiminnanjohtajaksi siunattiin sunnuntaina pastori Teuvo V. Riikonen. Seurapuheista, raamattutunteista, rukouksesta ja ehtoollisesta koostunut tapahtuma kokosi kaikkiaan noin 2200 kävijää. Orpokotijuhlat olivat järjestyksessään 68. ja niiden aiheena oli Maailmaa Herra armahda.

Kolmetoista vuotta Savonlinnan kristillistä opistoa luotsanneelle Riikoselle Parikanniemisäätiö tuo haasteita kehittämiseen. Riikosen mukaan säätiö on unohdettu herätysliike, vaikka se kannatusyhdistyksineen kokoaa tuhansia ihmisiä.

– Ehkä tässä unohduksessa piileekin sen siunaus, Riikonen arvelee.
Johtajana hän kyllä ottaa tahtipuikot hyppysiinsä, mutta haluaa mennä ”nöyrällä mielellä ja rohkeasti eteenpäin”. Riikonen ei aio olla mukava ja myötäkarvainen mies, vaan haluaa innostaa alaisiaan muutokseen. Hän korostaa kuitenkin uudistuksen toteutuvan yhteistyössä hallituksen ja työntekijöiden kanssa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Hengellistä sisältöä ei lähdetä muuttamaan. Sen sijaan yhteiskunnan muutokset ja jo lainsäädäntö pakottavat uudistamaan toimintatapoja.
Riikosen mukaan liikkeen olemukseen ei ole kuulunut esitellä toimintaansa, siksi viestintä kaipaa uudistumista.

– Täällä tehdään paljon hyvää. Siitä on syytä kertoa laajemminkin, Riikonen toteaa.

Evankelista Pekka Maaranen sanoo juhlien julistuksen perustuvan kolmeen peruspilariin: kaikki synti on kadottavaa, ainut reitti vapaaksi on Kristuksessa Jeesuksessa oleva armo ja suhde Jeesukseen ja pelastava usko on henkilökohtainen.

Oheisohjelmana Oronmyllyllä esitetty näytelmä Karjalalan profeetta Helena Konttisesta sai paljon kiitosta. Juhlilla julkaistiin myös uusintapainos K.K. Sarlinin teoksesta Eräs meidän ajan profeetta.

Elokuun 16. päivä oli Konttiselle profeetallisen toiminnan niin sanottu vaihetus- eli tilipäivä, josta muodostui sittemmin hengellisen tapahtuman ajankohta.

Parikanniemisäätiöllä on lastenkoti Ristiinassa ja palvelukoti Heinolassa. Orpokotiyhdistys julkaisee neljä kertaa vuodessa tiedotelehteä ja sillä on pienimuotoista kirjakustannustoimintaa. Työntekijöitä on noin 60.