Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kristittyä tyttöä epäillään jumalanpilkasta Pakistanissa

 

Pakistanin poliisi on pidättänyt Islamabadissa kristityn teinitytön, jota syytetään muslimienemmistöisen maan ankarien jumalanpilkkaa koskevien lakien rikkomisesta.

Ilta-Sanomien mukaan tyttö pidätettiin torstaina satojen raivostuneiden naapurustossa asuneiden ihmisten kerrottua, että tyttö olisi polttanut uskonnollisia tekstejä. Pakistanin lain mukaan profeetta Muhammedin tai Koraanin loukkaamisesta voi saada kuolemanrangaistuksen.

Tiedot tapauksesta ovat toistaiseksi ristiriitaisia. Toisten lähteiden mukaan tyttö olisi 16-vuotias, toisten mukaan hän on vasta 11-12-vuotias. Eräät lähteet mainitsevat tytön olevan kehitysvammainen.

Myös suomalaisesta vainottujen kristittyjen asioita ajavasta Stefanus-lähetys -järjestöstä kerrotaan, että tiedot tapauksesta ovat toistaiseksi puutteellisia ja ristiriitaisia.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Toinen poliisilähde nojasi naapurien kertomukseen uskonnollisten säkeiden polttamisesta, toisen poliisilähteen mukaan tytöllä oli poliisiasemalla mukanaan pussissa hiiltyneitä papereita, jossa oli uskonnollista tekstiä.

Ilta-Sanomien mukaan Pakistanin kristityt pelkäävät usein maan jumalanpilkkalakeja. Vihaiset väkijoukot ovat ottaneet myös oikeuden omiin käsiinsä ja lynkanneet profeetan tai Koraanin häpäisemisestä epäiltyjä henkilöitä.

 
Artikkelibanneri perussanoma