Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Riihikirkko syntyi maalaisjärjen ja luovan hulluuden yhdistelmänä

 

Kuva: Raino Salmijärvi

Porin ev.lut. seurakuntayhtymä tilasi asuntomessualueelle riihikirkon, joka ennätti paikoilleen kuukautta ennen yleisöryntäystä.

Asuntomessut pidetään tänä vuonna 6.7.-5.8. Porin Karjarannassa, joka sijaitsee kävelyetäisyydellä kaupungin keskustasta ja sillan ylityksen päässä Kirjurinluodon ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksista.

Seurakuntayhtymän tilaama ja Sininauha-väen rakentama riihikirkko siirrettiin paikalleen viime viikon torstaina.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Rakennustöiden toteutuksesta vastasi ohjaaja Harri Rosu Porin Sininauhasta. Hänelle projekti oli henkilökohtainen haaste, jossa tarvittiin luovaa hulluutta ja tervettä maalaisjärkeä.

– Harvemmin tulee tehdyksi tuoreista koivurangoista tämänkaltaisia rakennelmia, toteaa Lapin laavuja aikanaan nikkaroinut Rosu.

Uuden riihikirkon harjakorkeus kohoaa viiteen metriin. Pituus ja leveys ovat 2,5 metriä.

Rosun mielestä kirkko sopii asuntomessualueen koivurungoilla rajattuun osaan erinomaisesti.

– Kyseessä on messualueelle varta vasten rakennettu, jalankulkijoille tarkoitettu hiljentymis- ja rauhoittumisalue, jonka paikalla on joskus sijainnut laidun.

Riihikirkon kohtalo on asuntomessujen jälkeen vielä avoinna. On mahdollista, että rakennelma siirretään joko Junnilan tai Silokallion leirikeskukseen.

Asuntomessupäivinä riihikirkossa päivystävät seurakuntien työntekijät.

– Haluamme kohdata ihmisiä ja jutella heidän kanssaan. Myös lapsille on omaa ohjelmaa, kertoo diakoniasihteeri Ulla Kallio yhteisen seurakuntatyön erityispalveluista.

Suunnitteilla on, että yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, Meri-Porin kirkkoherra Heimo Hietanen, siunaisi asuntomessualueen tapahtuman avajaisten yhteydessä.