Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Rehtori: ”Oli rukousvastaus, ettei korona lähtenyt leviämään Raamattuopistossa”

 

Syyskuussa Suomen Raamattuopistossa tapahtunut korona-altistus ei johtanut tartuntoihin. Karanteeniin asetetut ovat palanneet opintoihin ja töihin.

Syyskuun 19. päivä Raamattuopiston Rehtori Marja-Kaarina Marttila sai viranomaisilta tiedon, että Raamattuopistolla opiskeleva henkilö oli saanut koronatartunnan. 23 opiskelijaa ja kolme henkilökuntaan kuuluvaa asetettiin karanteeniin.

– Kun tieto altistuksesta julkaistiin, sain runsaasti yhteydenottoja, joissa ihmiset kertoivat rukoilevansa puolestamme. Moni ymmärsi, miten stressaava tilanne oli opiston henkilökunnalle. Tuen määrä yllätti, Marttila kertoo.

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

Nyt opiskelu jatkuu Raamattuopistolla normaalisti. Koko maassa tartuntojen määrä on kuitenkin voimakkaasti kasvussa, minkä vuoksi Marttila antoi eilen Raamattuopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille suosituksen kasvosuojuksen käytöstä opiston luokissa ja sisätiloissa.

– Oloni on iloinen ja helpottunut. Joitakin oppilaitoksia on jouduttu kokonaan sulkemaan koronan leviämisen vuoksi.

– Kun karanteenissa olleet palasivat lähiopetukseen, minulle oli tärkeää käydä henkilökohtaisesti toivottamassa heidät tervetulleeksi takaisin. Oli tärkeää huomioida, että heitä on odotettu täällä, eikä heitä ole unohdettu karanteenin aikana, Marttila kertoo.

– Nyt jatkamme terveysviranomaisten antamien ohjeiden noudattamista, jotta kaikilla olisi turvallista osallistua Raamattuopiston toimintaan.

Rehtori on jo keväällä laatinut koronan leviämisen ehkäisemisen suunnitelman ja toiminut jatkuvasti yhteistyössä Kauniaisten terveysviranomaisten kanssa.

– Nyt tuntuu, että jotakin olemme onnistuneet tekemään oikein. Tartuntatautilääkäri totesi minulle, että SRO:ssa on perusteellisesti ja ennakoiden mietitty, miten koronan leviämistä voidaan estää.

– Taistelu koronaa vastaan tapahtuu yksittäisillä pienillä ohjeilla, joiden noudattamista valvotaan. Esimerkiksi ruokasalissa opiskelijat ruokailevat oman linjansa kanssa pöydittäin, jolloin mahdolliset altistuneet on helpompi jäljittää. Tärkeää on ollut korostaa koko ajan, että oireisena ei saa tulla oppitunneille. Se viesti on mennyt perille, Marttila toteaa.

Hän jatkaa, että myöskään rukouksen merkitystä ei korona-aikana voi ylikorostaa.

– Joskus Jumala antaa tartuntoja ja karanteeneja, jotta tulisimme hänen luokseen ja ymmärtäisimme, että kaikki riippuu hänestä, että vilpittömästi huutaisimme häntä avuksi. Hän saa näkemään, ettei elämä ole meidän hallinnassamme. Toivoisin, että tämä kaiken kaikkiaan olisi viemässä meitä lähemmäs Jumalaa.

– Oli suuri rukousvastaus, ettei virus lähtenyt täällä leviämään, Marttila sanoo.

 
Artikkelibanneri perussanoma