Ihmisiä ja ilmiöitä: Vähintään melko paljon stressiä — nuorten aikuisten mielenterveys on koetuksella

RAY esittää avustusta Raamattuopiston hankkeeseen

 

Elina Lamminmäki johtaa Ollaan ihmisiksi! -hanketta.

Raha-automaattiyhdistys (RAY) jakaa ensi vuonna avustuksia 309,3 miljoonaa euroa. Raamattuopiston lähimmäispalveluhanke Ollaan ihmisiksi! on mukana esityksessä, josta lopullinen päätös tulee tammi-helmikuun taitteessa.

Vuonna 2015 alkava Ollaan Ihmisiksi! –hanke tähtää Ikääntyneiden ihmisten yksinäisyyden ja turvattomuuden tunteen lievittämiseen pääkaupunkiseudulla. Hanke toteutetaan vapaaehtoisvoimin.

Ray esittää, että Raamattuopiston Ollaan ihmisiksi! -hanke saisi 112 000 euroa vuodeksi 2015. Päätökseen sisältyy optio kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. Lopullisen päätöksen avustuksesta tekee sosiaali- ja terveysministeriö tammi-helmikuun vaihteessa 2015.

Projektivastaava Elina Lamminmäen mukaan tarkoitus on auttaa yksinäisyyttä ja turvattomuutta kokevia senioreita, ja toisaalta rohkaista vireitä senioreita verkostoitumaan ja toimimaan.

Sansa Neliöb. 11.9.-10.10. MJa

– Avuntarvitsijoita olemme saaneet tietoomme muun muassa Espoon kaupungin ja seurakuntien kautta. On käynyt ilmi, että Kauniaisissa senioreiden asiat ovat melko hyvällä mallilla, mutta Espoon puolella avuntarve on suuri.

– Kaikki tahot, joihin olen ollut yhteydessä, ovat suhtautuneet projektiimme erittäin positiivisesti. Tiedämme, että meitä tarvitaan, Lamminmäki kertoo.

Hän lisää, että hankkeeseen on jo saatu joukko vapaaehtoisia ja keskusteluyhteys Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Raamattuopiston pitkien opintolinjojen kanssa on avattu, jotta halukkaat opiskelijat voisivat osallistua palvelutyöhön.

 
Artikkelibanneri perussanoma