Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Ratkaisukeskeinen ja hyvähenkinen lobbaus kannattaa

 

Päättäjiä lähestyessä ei kannata olla ylihengellinen muttei hengetönkään. Näin tiivistää nimimerkki Marko vastauksensa Radio Dein tiistain päivän kysymykseen: minkälainen kristillinen lobbaus on aiheuttanut sinussa myötähäpeää ja mistä olet ollut tyytyväinen?

– Suolaa sellainen annos, jonka ihminen jaksaa kerrallaan niellä, nimimerkki Marko vastaa radio Dein päivän kysymykseen politiikkoihin ja muihin tärkeisiin tahoihin kohdistuvasta lobbauksesta.

Lobbauksella tarkoitetaan toimintaa, jolla erilaiset ryhmät pyrkivät vaikuttamaan esimerkiksi päättäjiin ja mediaan, ja suolalla Marko viittaa raamatunlauseisiin ja muuhun kristilliseen materiaaliin. Niissä kannattaa siis kommentoijan mielestä pyrkiä kohtuullisuuteen.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Lobbauksella on monta eri väylää, joista Ristin Voiton aiemmin haastattelemat kansanedustajat nostavat tärkeimmäksi henkilökohtaiset yhteydenotot. Raamatunlauseita pursuavia massasähköposteja poliitikotkin vierastavat.

Myös kristittyjen erilaiset tempaukset, esimerkiksi perinteisen avioliittokäsityksen puolesta, voidaan laskea lobbaukseksi. Nimimerkki Kaarina kirjoittaa kommentissaan, että hänellä on yhteisestä asioihin vaikuttamisesta pelkästään hyviä muistoja.

– Esimerkiksi Israel-marssista. Voisin osallistua toistekin, ja lobbaaminen on vain positiivista.

Kerro näkemyksesi rauhallisesti ja perustele se asiallisesti. Ole lyhytsanainen ja myönteinen. Toimi avoimesti omalla nimelläsi. Näin Ristin Voiton haastattelemat kansanedustajat neuvovat tuomaan viestiä päättäjille itselle tärkeistä asioista.

Päivän kysymyksen kommentissa Marko suosittelee sähköpostin lähettämistä.

– Sen voi tarkastaa ennen lähettämistä ja jopa nukkua yön yli, ennen kuin laittaa viestin liikkeelle.

– Jos tuodaan esille jokin epäkohta, onko meillä esittää jokin reaalipoliittinen ratkaisu? Jos ei niin lobbauksen sijasta parempi on vain rukoilla viisautta päättäjille. Lobbausta kannattaa harrastaa kukin omalla persoonallaan ja mielellään jalat maassa, vaikka sydän onkin taivaassa, Marko kannustaa.

Seurakuntalaisen aiemman uutisen yhteydessä olleen kyselyn perusteella moni kristitty harrastaa lobbausta. Kyselyyn vastanneista 85:stä 36 oli lähestynyt päättäjiä, 50 ei.