Räsänen: minua on siteerattu väärin

 

Sisäministeri Päivi Räsänen

Sisäministeri Päivi Räsäsen mukaan hän ei ole sanonut YK:n ihmisoikeusjulistuksen kieltävän samaa sukupuolta olevien avioliittoa. Facebook-päivityksessään Räsänen pyytää, että media lakkaisi laittamasta hänen suuhunsa sellaista, mitä ei ole sanonut.

Tällä viikolla on noussut kohu siitä, mitä Räsäsen väitetään sanoneen Radio Helsingin haastattelussa. Haastattelun pohjalta Radio Helsinki laati uutisen, jonka otsikko kuului ”Päivi Räsänen: ”Tasa-arvoinen avioliittolaki olisi YK:n ihmisoikeusjulistuksen vastainen””

Räsänen kuitenkin toteaa Facebook-päivityksessään, että häntä on siteerattu väärin.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Toivon, että media lopettaisi laittamasta suuhuni sellaista, mitä en ole sanonut. En ole Radio Helsingin haastattelussa enkä missään muuallakaan sanonut, että ”Tasa-arvoinen avioliittolaki olisi YK:n ihmisoikeusjulistuksen vastainen”. Sen sijaan olen osoittanut, että kansainväliset ihmisoikeussopimukset, kuten YK:n ihmisoikeusjulistus eivät edellytä avioliiton muuttamista sukupuolineutraaliksi, kuten usein väitetään, Räsänen sanoo päivityksessään.

Radio Helsinki on muuttanut uutisensa otsikkoa muotoon ”Päivi Räsäsen mukaan YK:n ihmisoikeuksien julistus määritelee avio­liit­on mie­hen ja nai­sen vä­li­sek­si”. Esimerkiksi Ilta-Sanomien jutussa on edelleen lainausvirheeseen perustuva otsikko.

Yksi virheellisen uutisoinnin huomanneista, Puhetaidon kouluttaja Antti Mustakallio käy läpi kohun yksityiskohdissaan blogissaan.

– Ehkä tosiasioissa pitäytynyt uutinen olisi säästänyt lukijat ylimääräisiltä sydämenlyönneiltä, Mustakallio sanoo.

 
artikkelibanneri Uusi Tie