Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Ranskassa katolinen pappi kutsui homoseksuaalisuutta ”heikkoudeksi” – asia viety yleisen syyttäjän tutkittavaksi

 

Katolisen kirkon pappi Matthieu Raffray julkaisi sosiaalisessa mediassa 15.3. videon, jossa hän rohkaisi kristittyjä taistelemaan heikkouksiaan vastaan. Kuvituskuva: Pixabay

Pappi halusi omien sanojensa mukaan puhua sosiaalisen median tilillään kiusauksista yleisellä tasolla ja mainitsi homoseksuaaliset taipumukset esimerkinomaisesti.

Maaliskuun viidentenätoista päivänä ranskalainen katolisen kirkon pappi Matthieu Raffray julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jossa hän rohkaisi kristittyjä taistelemaan heikkouksiaan vastaan.

– Meillä kaikilla on heikkouksia: jotkut ovat ahneita, jotkut ovat vihaisia, joillain on homoseksuaalisia taipumuksia, Raffray sanoi Famille Chrétiennen haastattelussa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Tämä oli liikaa Aurore Bergélle – miesten ja naisten välisen tasa-arvon sekä syrjimisen vastaisen taistelun ministerille, joka kutsui Raffrayn kannanottoja ”mahdottomiksi hyväksyä”.

Myös useat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia vaativat ryhmät tuomitsivat videon.

Bergé kirjoitti X-palvelussa (ent. Twitter), että hän on pyytänyt DILCRAH:n (rasismia, antisemitismiä ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamaa vihaa vastaan taistelevan ministeriöiden välisen työryhmän) selvittämään onko tapauksessa kyse rikoksesta.

”Kohdatessani vihaa, en anna minkään mennä ohi – mitä tahansa se onkin”, Bergé kirjoittaa.

DILCRAH vastasi Bergén julkaisuun hetkeä myöhemmin, että he ovat vieneet Raffrayn kommentit eteenpäin yleiselle syyttäjälle.

”Niin kutsutut ”eheytyshoidot” ovat olleet laittomia vuodesta 2022 asti. Homoseksuaalisuudesta puhuminen heikkoutena on häpeällistä”, DILCRAH:n julkaisussa lukee.

Raffray pelkää kristittyjen vapauden puolesta

Famille Chrétiennen haastattelussa Raffray kertoo, että videon tarkoitus oli käsitellä ”kiusauksia yleisellä tasolla”.

”Halusin tehdä selväksi, että meidän ei tarvitse antaa periksi kaikille kiusauksillemme ja haluillemme”, hän selittää

Videolla Raffray sanoo, että jokaisella ihmisellä on omat aseensa tähän taisteluun, mutta paholainen yrittää vakuuttaa ihmiset siitä, että tämä taistelu on ”liian raskasta”. Siksi on turhaa yrittää taistella vastaan.

”Homoseksuaaliset teot ovat syntiä, mutta uskon, että ihmiset eivät enää tiedä mitä synti on. Synnin tuomitseminen ei ole sama asia kuin syntiä tehneen ihmisen tuomitseminen.”

”Minua olisi voitu syyttää jos olisin sanonut jotain kömpelöä tai loukkaavaa. Niin ei todellakaan ole. Paitsi etten ole homofobinen, olen myös pappina varovainen minkälaista kieltä käytän puhuessani tästä asiasta – tiedän sen olevan arka aihe, josta ihmiset voivat loukkaantua helposti”, Raffray kertoo.

Hän on huolissaan kristittyjen tulevaisuudesta.

”Se, mikä on vaakalaudalla en ole minä vaan vapaus elää kristittynä nykyajassa. Toivon kaikkien uskovien ymmärtävän, että panoksena on kristillinen moraali ja kirkko kokonaisuudessaan.”

Raffray on tunnettu pappi, jonka sosiaalisen median tilit on suunnattu erityisesti ranskaa puhuville nuorille. Hänellä on yli 60 000 seuraajaa Instagramissa ja yli 20 000 seuraajaa YouTubessa ja X-palvelussa. Hän on myös julkaissut useita kirjoja.

 

Lähteet:

Christian Post/Jon Brown 4.4.2024

Catholic News Agency/Walter Sánchez Silva 3.4.2024

Famille Chrétienne/Cyriac Zeller 21.3.2024